Najave 13. srpnja 2020.

U Orijentu isprobaj sladolede od pjenušca i lubenice!

foto: Orijent
gastro postao gastro.24sata.hr
Ususret Svjetskom danu sladoleda, koji se slavi 19. srpnja, Orijent predstavlja dva nova okusa – kombinaciju pjenušca i breskve te lubenice i chia sjemenki.

O Orijentu smo pisali nekoliko puta, hvaleći pritom njihov balans između tradicije i praćenja noviteta na slastičarskoj sceni. Ostaju vjerni bogatim tortama s orasima i čokoladom, a istovremeno uvode individualne slastice i eksperimentiraju s okusima. Istom se logikom vode i kad su u pitanju sladoledi; u ponudi su klasici poput čokolade, vanilije i sorbeta od limuna, ali i noviteti inspirirani pop kulturom, poput Smores i Key Lime Pie. 

 

Možda vas zanima... Novi je Orijent otvoren nadomak glavnog trga Špajza

 

Ususret Svjetskom danu sladoleda, koji se slavi 19. srpnja, predstavili su i dva nova okusa, Bellini i Santa Lu-Chia. Kreatorice su Šeherezada Sučević i Ildeza Tahiri Martelanc, sestre s nekoliko desetljeća iskustva u slastičarstvu te preciznom detektiranju ukusa Zagrepčana i turista. Ovog su puta inspiraciju pronašle u lubenici i breskvama koje su na vrhuncu sezone. 

Bellini je ledena verzija istoimenog koktela od pjenušca i breskve, koji sadrži žele od pjenušca. "Osmislili smo sladoled koji prati sezonu breskvi, dok je Bellini taj koji ovom sladoledu za odrasle daje notu  bezbrižnosti", poručuju iz Orijenta. Santa Lu-Chia je pak kombinacija sorbeta od lubenice i chia sjemenki – za sve generacije. 

 | Author: Orijent foto: Orijent

Sladoledi su dostupni na obje Orijentove lokacije, u Maksimirskoj 34 i Petrinjskoj 2, po cijeni od 10 kuna za kuglicu. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.