Najave 04. lipnja 2024.

U petak počinje prvo izdanje Eco Wine Festivala

vino, kušanje vina
Kušanje ekoloških vina
foto: Matthieu Joannon/Unsplash
U Bedenici, općini u vinorodnom kraju Zagrebačke županije, u petak i subotu 7. i 8. lipnja održat će se prvi Eco Wine Festival na kojem će sudjelovati 20 vinara iz Hrvatske i inozemstva

Prvi Eco Wine Festival, međunarodni festival ekoloških vina, održat će se u petak i subotu 7. i 8. lipnja u Bedenici, pitoresknoj općini u vinorodnom kraju Zagrebačke županije. Na festival će sudjelovati 20 izlagača iz Hrvatske i inozemstva koji će predstaviti svoja izvrsna vina proizvedena na ekološki način.

Međunarodno ocjenjivanje ekoloških vina

Prošli ponedjeljak je održano međunarodno ocjenjivanje 80 prijavljenih uzoraka ekoloških vina, a na otvorenju Eco Wine Festivala u petak u 14 sati održat će se dodjela priznanja nagrađenim vinarima.

Eco Wine Festival | Author: Bregovita Hrvatska Eco Wine Festival foto: Bregovita Hrvatska

EWF organiziraju Udruga vinara i vinogradara Bedenica i Bregovita Hrvatska uz podršku Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Općine Bedenica s ciljem okupljanja hrvatskih i stranih vinara koji posjeduju ekološki certifikat i trude se proizvoditi vina u suradnji s prirodom.

grožđe | Author: Maja Petric/Pexels Ekološko grožđe je zdravo grožđe foto: Maja Petric/Pexels

Neće nedostajati niti fine hrane

Oba dana moći će se degustirati nagrađena vina, a neće nedostajati niti fine hrane. U petak navečer, u sklopu zabavnog programa, organizatori najavljuju koncert grupe Vatra, dok u subotu nastupaju Soul Fingersi. Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 15 eura.

Jedva čekamo posjetiti festival i kušati ponajbolja ekološka vina!

Bregovita Hrvatska, En Primeur 2024. Možda vas zanima... Na En Primeuru Bregovite Hrvatske moglo se kušati 200 novih vina Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.