Ovogodišnji Šibenik Spring by Staropramen, već 4. po redu, omiljeni je proljetni street food festival, koji su još prve godine Šibenčani prozvali svojom proljetnom adventurom, održat će se od 28. svibnja do 1. lipnja u predivnom Perivoju Roberta Visianija. Uz otvorenje koje će upotpuniti koncert Jakše & Hrepe ex Daleka Obala, festival će svake večeri ugostiti različite DJ-eve i saksofoniste koji će osigurati dinamičnu atmosferu i nezaboravne večeri.
Odlična ponuda hrane
Festival donosi izuzetnu gastronomsku ponudu koju pripremaju vrhunski domaći chefovi, istražujući bogatstvo dalmatinske kuhinje kroz street food prizmu. Posjetitelji će tako moći uživati u kreativnim dalmatinskim, ali i ostalim jelima poput pašticade u bunsima, arancinima (prženim okruglicama) skradinskog rižota i cicvarde (sipe sa slanutkom) koju potpisuje chef Dino Bebić iz Lipo Gourmeta.
Mladi chefovi Josipa Mikulić i Toni Slavica iz Lišo bez punta pripremaju uz moderan twist neke tradicionalne recepture poput orza o hobe, plate Fali more, drž se kraja i Skoro pa običnu sengulu s mortadelom, kozjom skutom i umakom od pistacija. Poznati restoran Pomalo iz Žaborića i njihov pizzaiolo peku prefora napuljske panuozzo pizza sendviče (roast beef, mortadella&pistachio, prosciutto cotto & mozzarella fior di latte…).
Festina lente s Jopom i Badžom na čelu, ove godine, osim popularnih neodoljivih 'Rvatskih, Spring i Pokemon burgera priprema i španjolsku/mediteransku paellu i leši sandwich. Popularan restoran sa šibenske rive Visiani sa chefom Grgom Bačelićem priprema srdelu savur, chicken lollipop (pržene pileće batke) sa salatom od bulgura i sendvič tingul (kokošji trgani tingul u brioche pecivu) , dok će vodičanski Kaktus imati smash tortilju i burger, slatki burger/waffle s voćem i čokoladom, prženi batat te sendvič s mortadellom i burattom.
Za najveći broj koktela i pića by G3 Spirit (Hendrick's, Jägermeister, Tito's, Moncey Shoulder) te osvježavajuće hladnom Jamnicom i Coca-Colom zadužen je legendarni Osvit, uz novost na festivalu - sendviče s trganim buncekom.
Posebna chill zona
Poseban dio festivala je Chill Staropramen zona gdje se možete opustiti uz osvježavajuće pivo i uživati u prekrasnom ambijentu perivoja, što čini savršeno mjesto za predah i druženje, Staropramenove i Mlinarove foto kutke s prekrasnim hostesama te welcome korner šibenskog D-resorta.
Pod visokim pokroviteljstvom Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika, festival Šibenik Spring je događaj koji ne smijete propustiti. Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od 17 do 24 sata tijekom tjedna, a petkom i subotom do 1 sat iza ponoći.