Sinoć je na Novoj TV počela nova sezona popularnog showa MasterChef! Pred kandidatima prve audicijske epizode bio je nimalo jednostavan zadatak jer, da bi osigurali prolazak dalje, prvo moraju zadovoljiti stroga nepca članova žirija u kojem su sjajni chefovi Stjepan Vukadin, Goran Kočiš i Mario Mihelj.
Zanimljivi kandidati
Među natjecateljima vidjeli smo brojne zanimljive kandidate i neka poznata lica, odnosno povratnike koji su pokušali dokazati da zaslužuju novu priliku. U prvoj audicijskoj epizodi čuli smo i različite životne priče, od onih kandidata koji su u kuhanju pronašli način da promijene vlastiti život, do onih koji hrabro staju pred žiri s jednostavnim, ali osobnim jelima.
Novu sezonu MasterChefa otvorila je svojim ribljim rolicama Ana Marčić iz Omiša...
"Prerano sam otišla u bračne vode, pa sam morala naučiti kuhati. Htjela bih da pri kušanju žiri osjeti hrskavost rolice, a da se ne izgubi okus luca, da ta krema bude kao namaz, da rolica ne bude previše suha i na kraju nakon bombastičnih okusa da ih salata vrati natrag“, otkrila je Ana i prošla dalje.
MasterChef 2025. - Ana Marčić
MasterChef 2025. - David Cesarec
David Cesarec iz Varaždina predstavio se mariniranim svinjskim vratom, gljivama i kukuruzom za koji nije znao je li pire ili krema, i ipak se provukao u drugi krug, a frizerka Barbara Grubišić s Pelješca nedavno je zatvorila svoj salon u Orebiću i posvetila se kuhanju. Predstavila se pizzom čije je tijesto prvo ispržila, a potom dovršila pizzu u pećnici.
"Donijela sam barem pet, šest čudesa - šparoge, koromač, začinskog bilja, sve je domaće…", pohvalila se Barbara koja je sve bilje sama obrala, a na Pelješcu je , tvrdi, pronašla i tartufe koje je naribala na pizzu.
MasterChef 2025. - Barbara Grubišić
Jegulje, jetrica, škotska jaja...
Iz Vojvodine je u MasterChef stigla Ružica Bašić, umirovljenica koja će za žiri pripremati teleća jetrica s mangom.
"Prijavila sam se na MasterChef da pobijedim. Moje prvo sjećanje na kuhanje nije baš lijepo. Kad sam došla iz škole, dočekao me papirić na kojem je pisalo da skuham gulaš. Kad je majka došla kući kritizirala me zbog toga kako sam to napravila. Otac joj je rekao neka ima razumijevanja jer imam tek osam godina. Što god sam radila za moju mamu nikad nije bilo dovoljno dobro“, ispričala je žiriju Ružica.
MasterChef 2025. - Dijana Zubac
MasterChef 2025. - Mark Ettinger
Umirovljenik iz Bjelovara Zoran Đošić pripremio je škotsko jaje, a na audiciju za MasterChef stigla je i simpatična majka poznatog sportaša Ivice Zubca - Dijana Zubac iz Čitluka, koja je oduševila brudetom od jegulje.
"Majka sam tri sina i jedne kćeri. Cijeli život kuham, i sad sam tu pred vama da mi netko stručan kaže kako kuham“, kazala je Dijana.
Za kraj, svoje kuhanje pred žirijem na audiciji ponovio je povratnik od prošle godine Mark Ettinger s Lošinja. Pripremao je pačja prsa sa šparogama, a pokušao je napraviti i holandez.
"Nisam baš organiziran u kuhinji. Moram si zapisati sve što moram raditi“, otkrio je kuhinjski inovator Mark kojeg je žiri ipak pustio dalje iako su kazali da su jeli i mekšu patku, te naglasili da to što on priprema nije ni blizu holandez umaka.