Najave 03. veljače 2020.

Veganski jelovnik i na ovogodišnjoj dodjeli Oscara

foto: Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prema fotografiji jelovnika koju je na Twitteru objavio novinar ABC-a, ručak na kojem su prisustvovali Florence Pugh, Brad Pitt i Renee Zellweger, sastojao se od veganskoga sira, pečenih maitake gljiva i Pavlove s kumkvatom.

Prošlog su se tjedna okupili nominirani kandidati za nagradu američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti Oscar, čija će se dodjela održati 9. veljače. Godišnji ručak na koji su pozvani svi nominirani ove je godine bio u nešto drugačijem ruhu - veganskom.

Glumci, redatelji i filmaši koji su prisustvovali uživali su u veganskom kruhu, crnoj riži i zimskoj bundevi, veganskom siru, pečenim maitake gljivama i Pavlovoj s kumkvatom.

 

 

Istoga je dana Akademija za filmsku umjetnost i znanost objavila priopćenje u kojem je najavila svoju posvećenost smanjenju ugljičnog otiska te je bilo navedeno da je "Akademija organizacija pripovjedača iz cijelog svijeta i zbog svojeg globalnog dosega duguje posvetiti pozornost poboljšanju planeta."

Iako se za vrijeme same dodijele nagrada hrana ne poslužuje, Akademija je potvrdila da će sva hrana koja će biti poslužena u predvorju prije ceremonije bili isključivo na biljnoj bazi. Nadalje, na Guvernerovom balu (Governors Ball), službenom after partyju Oscara, meni će biti 70 % veganski, dok će preostalih 30 % činiti vegetarijanska jela temeljena na ribi, prenosi Independent.

 

Možda vas zanima... Što se jelo na dodjeli Zlatnih globusa.. Najave

 

Ovaj potez dolazi nakon što je veganski meni svoj put pronašao i na dodijeli Zlatnih globusa i Critics Choice Award, a to je pohvalio i glumac Joaquin Phoenix koji se zahvalio organizatorima Zlatnih globusa i Hollywoodskom udruženju za inozemne novine na hrani koja je bila temeljena na biljkama. Phoenix, zvijezda filma Joker, već je ranije poznat zbog udruživanja snaga s najvećom organizacijom vezanom za prava životinja - PETA, People for the Ethical Treatment of Animals, kada je pokrenuo kampanju "Svi smo mi životinje." - "We are all animals.""

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.