Najave 59 prikaza 07. svibnja 2018.

U Velvetu predstavljeni Istarski sirevi Špin

Špin
U zagrebačkom Velvet Caféu održana je prezentacija Istarskih sireva Špin, proizvedenih isključivo od svježeg mlijeka s domaćih farmi.

U zagrebačkom Velvet Caféu održana je prezentacija Istarskih sireva Špin, proizvedenih isključivo od svježeg mlijeka s domaćih farmi.

 | Author: Špin Špin

Domaćin druženja bio je poznati enogastro stručnjak Rene Bakalović koji je uzvanike vodio kroz predstavljanje i kušanje sireva, a u opuštenoj atmosferi posjetitelji su se nadmetali u prepoznavanju pojedinih sireva, tzv. blind tastingu. U ime Agrolagune, okupljene su pozdravili Mia Vukdragović, voditeljica marketinga i Saša Ukušić, rukovoditelj komercijale koji je predstavio proizvodnju i specifičnosti Istarskih sireva Špin.

 | Author: Špin Špin

„Sir Špin osvaja svojom profinjenošću i jednostavnošću okusa, a tajna je u tome što ne interveniramo u prirodne procese. Tako dobivamo prirodni, ukusni sir sa snažnom vezom s lokalnim teritorijem“, istaknula je na predstavljanju Mia Vukdragović, voditeljica marketinga u Agrolaguni.

 | Author: Špin Špin

Sirevi Špin proizvode se isključivo od svježeg mlijeka te su dio dugogodišnje Agrolagunine tradicije, koja traje više od 30 godina. Mlijeku se ne oduzima masnoća i ne rade se nikakve korekcije pomoću aditiva tako da je okus sira podložan sezonskim varijacijama pašnjaka, što je prava posebnost sireva Špin. Sirana Špin nalazi se na istoimenoj lokaciji Stancija Špin u Taru te je udaljena samo 10 minuta vožnje od Poreča.

 | Author: Špin Špin

Kvalitetu potvrđuju brojne nagrade na prestižnim lokalnim i svjetskim natjecanjima. U ponudi sirane Špin nalaze se u kategoriji tvrdih sireva - kravlji sir, ovčji sir, miješani sir proizveden od kravljeg i ovčjeg mlijeka, kravlji sir odležan u vinu teran, kravlji sir odležan u vinu muškat ruža te miješani sir u orahovom lišću. U kategoriji polutvrdih sireva su mladi kravlji sir, kravlji sir s maslinama i kravlji sir s tartufima, a tu su i Gran Istriano (ekstra tvrdi sir koji dozrijeva minimalno 12 mjeseci i proizvodi se u kolutima od 11 kg) te neizostavne kravlja i ovčja skuta.

Osim u iznimnom okusu kvalitetnih Istarskih sireva Špin te jelima pripremljenim od skute i kravljeg sira, gosti su uživali u sljubljivanju sireva s vinima u čemu ih je vodio poznati Agrolagunin enolog Milan Budinski. Za dobrodošlicu je uz sireve serviran i Perla rose pjenušac, lagano pjenušavo piće napravljeno od 100% sorte Teran koje od nedavno postoji na tržištu i u malom pakiranju od 0,187 l te je idealno za ljetno uživanje i posebne prigode, a odličan je i kao dodatak za spremanje poznatih mješavina pića.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.