Najave 18. rujna 2024.

Vinarija Zlatno Brdo proslavila treći rođendan i predstavila dva nova vina

zlatno brdo
Treći rođendan vinarije Zlatno Brdo
foto: Press
Vinarija Zlatno Brdo tek je tri godine prisutna na tržištu, a već osvaja i vinoljupce i prestižna međunarodna priznanja. Rođendan su proslavili u hotelu Amadria Park Capital te pritom predstavili i dva nova vina

Sve cjenjenija baranjska vinarija Zlatno Brdo je, bez pretencioznosti, ali sa stilom, pokazala kako se u tri godine može izgraditi zavidna reputacija u svijetu vina, a svoj treći rođendan obilježili su u ekskluzivnom ambijentu hotela Amadria Park Capital.

U elegantnom i opuštenom ambijentu, koji se pokazao idealnim mjestom za ovakva događanja, okupili su se profesionalci iz HORECA sektora, sommelieri, distributeri i vinski novinari kako bi uživali u jedinstvenom iskustvu kušanja vina koja su u samo tri godine Zlatnom Brdu donijela čak šest prestižnih Decanterovih medalja.

Zlatno brdo Možda vas zanima... Vina Zlatnog Brda na najljepši način prikazuju divan baranjski terroir Špajza

zlatno brdo | Author: Press Treći rođendan vinarije Zlatno Brdo foto: Press zlatno brdo | Author: Press Treći rođendan vinarije Zlatno Brdo foto: Press zlatno brdo | Author: Press Goran Matijević i Tomo Jakopović foto: Press

Kušanje šampionskih i novih vina

Na samom početku okupljenima se obratila Ana Matijević, nakon čega je sommelier Tomo Jakopović vodio kušanje šampionskih vina Zlatnog Brda - Zlatno Brdo Graševinu iz 2022., 2021. te 2018. godine., zatim Zlatno Brdo Gold Cuvée 2020, Cuvée Zlatno Brdo i Zlato Brdo Cabernet Sauvignon 2017.

Poseban trenutak slavljeničkog domjenka bila je premijera dvaju noviteta - kušali smo tako Zlatno Brdo Pinot crni 2018 i posebno izdanja Zlatno Brdo Graševine koja je odležavala u bačvama od bagrema. Graševina iz bagrema je izuzetno moderno vino punog tijela, s odlično izbalansiranim kiselinama. Posebne je boje i aromatskog profila, a ovo je bila i njezina premijera. Bačve od bagrema za odležavanje graševine napravio je Siniša Srnec.

zlatno brdo | Author: Press Ana Matijević foto: Press zlatno brdo | Author: Press Antonija i Siniša Srnec, Goran Matijević foto: Press zlatno brdo | Author: Press Treći rođendan vinarije Zlatno Brdo foto: Press

Nova berba - velika očekivanja

Berba 2024. upravo je završena u vinogradima Zlatnog Brda, a u vinariji od nje imaju velika očekivanja te se s pravom mogu nadati novim prestižnim priznanjima za svoja nova vina.

Veseli činjenica kako se Zlatno Brdo srebrom za Graševinu 2022. priključilo elitnom krugu vinarija koje su tri puta za redom nagrađivane Decanterom za vina iste sorte već i nastavak inovativnog pristupa sofisticiranom vinogradarstvu, redukciji prinosa grožđa koja je ključna pri ostvarivanju jedinstvenih aroma.

zlatno brdo | Author: Press Treći rođendan vinarije Zlatno Brdo foto: Press zlatno brdo | Author: Press Treći rođendan vinarije Zlatno Brdo foto: Press zlatno brdo | Author: Press Treći rođendan vinarije Zlatno Brdo foto: Press

zlatno brdo, noel Možda vas zanima... Odličan spoj vinarije Zlatno Brdo i restorana Noel Recenzije

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.