Najave 25. srpnja 2017.

Zadar, Tuhelj i Umag pozivaju na sjajna ljetna događanja!

foto: Privatni album
gastro postao gastro.24sata.hr
U zadru se održava Taste and Travel Fest, u Tuhelju Tuheljska noć, a u Umagu Istrian Wine Run! Ne brinite, stignete na sve...

Istrian Wine Run

Ovogodišnje izdanje ove jedinstvene atletske utrke održat će se u subotu 2. rujna 2017. i spojiti najatraktivnija mjesta sjeverozapadne Istre s konačnim ciljem u Umagu, a posebna zanimljivost je da će se uz degustiranje vina od čak 16 vrhunskih istarskih vinara, na ovogodišnjoj utrci iznimno točiti i „svemirski“ teran.

Možda vas zanima... Istarski teran leti na Mjesec u društvu bureka i piva Špajza

„Konkretno, na utrci ćemo imati bogat zabavni program uz okrjepu s teranima koji idu na mjesec pod motom „Legalise it“, a po svemu sudeći i finišersko vino, kojeg će dobiti svi koji uspješno završe utrku, bit će jedan od tih terana. Naime, ovaj teran se miješa s 56 najboljih terana ostalih istarskih vinara i putuje na mjesec u sklopu Google Lunar X natječaja u kojemu sudjeluje i hrvatski Team Synergy Moon“, pojasnio je Senad Hodžić, organizator utrke, dodavši kako je sukladno željama sudionika ove godine utrka pomaknuta s nedjelje ujutro na subotu poslijepodne, što garantira nastavak spektakularne zabave do večernjih sati.

Vino | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Trkači se mogu natjecati u tri kategorije, maratonu, polumaratonu i štafeti, koju čine tri dionice po 7 kilometara, a za pripadnike medije organizirana je i posebna novinarska štafeta. Bez obzira na to što je u ovoj utrci dobra zabava na prvom, a rezultat u drugom planu, pobjednike i dalje očekuju atraktivne nagrade koje se mjere u litrama. Tako najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji očekuje količina vrhunskog vina razmjerna njihovoj kilaži, a posebne nagrade pripremljene su i za najbolje timove u štafetama, kao i za najatraktivnije maske.

Iz godine u godinu raste i interes istarskih vinara za sudjelovanje u Istrian Wine Runu, tako su se na ovogodišnjem popisu nezaobilaznih vinskih stanica našla sljedeća imena: Capo, Cattunar, Coronica, Kabola, Novacco, Vina Prelac, Ravalico, Sinković, Veralda, Gambaletto, Kozlović, Degrassi, Benčić, Franković, Cuj i Matošević.

Istrian Wine Run je jedinstvena atletska utrka koja spaja natjecateljsko trčanje i degustaciju vrhunskih istarskih vina, pokrenuta po uzoru na legendarni francuski Marathon du Médoc s ciljem promocije eno i gastronomske ponude sjeverozapadne Istre te obogaćivanje turističkog sadržaja.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Tuheljska noć – Art&Wine fest

Uz brojna iznenađenja koja su ove godine pripremile Terme Tuhelj uskoro slijedi još jedno. U suradnji s Turističkom zajednicom općine Tuhelj, 29. srpnja na Vodenom planetu održat će se 35. Tuheljska noć na kojoj će nastupiti popularni pjevač Joško Čagalj - Jole.

U suradnji s renomiranim zagorskim vinarima, u SpaAreni hotela Well**** Terme Tuhelj pripremljen je odličan program gdje ćete moći uživati u vinima nagrađenih vinara Hrvatskog zagorja, vinarije Vuglec, Sever, Zdolc i Prekratić, čija će vina biti savršena uvertira u koncert. U njihovim vinima moći ćete uživati cijeli tjedan, a na dan koncerta, poznati vinari napravit će i besplatnu degustaciju vina. Nakon vinske kapljice zauzmite mjesto na kaskadama poznatog amfiteatra koji je postao savršeno mjesto večernjih ljetnih izlazaka. Degustacije vina počinju u 20:30 h, a koncert u 21:00 h. Ulaz je slobodan.

Kako bi Tuheljska noć bila još veselija, za zagrijavanje atmosfere bit će zadužen Boss band, a u pauzama će domaće i strane hitove puštati DJ, koji će posjetitelje držati na nogama do ranih jutarnjih sati. Osim glazbenog doživljaja, posjetitelje očekuje i bogata gastronomska ponuda uz pečenog vola i ostale gastro delicije, a koktele će spravljati vrhunski hrvatski barmeni. Za one sportskog duha održat će se finale Well malonogometnog turnira. Kako bi roditelji mogli nesmetano uživati i opustiti se, za najmlađe posjetitelje bit će osiguran dječji kutak. Vatromet u ponoć - bit će vrhunac Tuheljske noći.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Program:
5. 8. Saša Lozar
+ Degustacija vina vinarije Prekratić

12. 8. Duo akustic
+ Degustacija vina vinarije Prekratić

19. 8. Natali Dizdar
+ Degustacija vina vinarije Sever

26. 8. Duo akustic
+ Degustacija vina vinarije Zdolc


Mihanović Možda vas zanima... Dobro je biti kralj: Dvorski užitak na pragu jeseni u Termama Tuhelj Špajza

 

Taste and Travel festival 2017

Ovaj festival kojeg su pokrenula četiri mlada hrvatska studenta, u zadarskom Arsenalu predstavio je novitete koji nas od 24. do 26. kolovoza očekuju u Zadru. ''Ove godine na Taste and Travel festivalu očekuje nas E@t konferencija na temu Food in the Digital Age, gdje će se govoriti o novitetima u prehrambenoj industriji. Prolazit će se teme poput food waste, 3D printera, blockchain tehnologija dakle svih tehnologija vezanih uz hranu koje su sada u fazi razvoja ili će uskoro biti u fazi komercijalizacije. Cilj konferencije povezati je mlade poduzetnike s istraživačkim centrima i s velikim igračima u prehrambenoj industriji kako bi se što lakše odvažili na neki svoj poduzetnički pothvat!'' - izjavio je Karlo Vulin, jedan od organizatora Taste and Travel festivala.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Sajam proizvodi hrvatskog sela okupit će najznačajnije OPG-ove s područja zadarske županije i ostalih hrvatskih regija, a trajat će tijekom cijelog tjedna održavanja festivala. ''Na Sajmu proizvoda hrvatskog sela moći ćete kupiti tradicijske proizvode više od 35 izlagača koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske!''- izjavio je Jakov Kolega, jedan od organizatora festivala.

 

zadar craft beer festival Možda vas zanima... Vrhunsko pivo, hrana i dobra glazba na Zadar craft beer festivalu None


Već tradicionalni Craft beer festival ponudit će više od 50 vrsti craft piva od kojih su mnoge noviteti na tržištu koje se razvija iz dana u dan. U sklopu tog dijela festivala na zadarskoj rivi održat će se i bogat zabavni program koji traje svaku večer od četvrtka do subote, a nastupit će popularni hrvatski rock bandovi. ''Na Craft Beer festivalu očekujemo preko 20 mikropivovara gdje ćete moći kušati više od 50 vrsta i stilova zanatskih piva!'' - zaključio je Jakov Kolega.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.