Najave 03. siječnja 2017.

Zadar vas zove: Tuna, Sushi & Wine festival 2017.

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom i NPO JCEA Japanskim-hrvatskim Društvom razmjene organizirat će treći po redu Tuna, Sushi & Wine Festivala 2017. u terminu od 1. 2. - 5. 2. 2017. godine.

U Ministarstvu turizma održan je sastanak članova Izvršnog odbora na kojem su prisustvovali japanski veleposlanik Keiji Takiguchi, dogradonačelnik Grada Zadra Ivica Vlakić, direktor TZ grada Zadra Ante Radoš, Ministar turizma Gari Cappelli, direktor HTZ-a Ratomir Ivičić, potpredsjednik HGK Želimir Kramarić, i raspravljali o konceptu Tuna, Sushi & Wine Festivala 2017.

Japanci otkrivaju Zadar

Festival će biti podijeljen na stručni dio i program za javnost. Stručni dio obuhvaća edukaciju i stručnu izobrazbu chefova najboljih zadarskih i hrvatskih restorana u kulinarskim vještinama japanskih sushi majstora. Edukaciji će prisustvovati i učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u Zadru. Za japanske uzvanike i novinare planiran je obilazak i upoznavanje Zadra i Zadarske županije.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Arheološkim muzejom Zadar, posjet tuna farmi, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, predavanje o tuni i izložba fotografija o jadranskoj tuni, svečanu gala večer u Arsenalu te javno otvorenje festivala uz tjedan posebne prigodne ponude specijaliteta od tune u zadarskim restoranima.

Događanje u veljači

Cilj i svrha događaja je povezivanje gospodarske, gastronomske i turističke ponude Zadarske regije s Japanom i japanskim tržištem te jačanje suradnje Grada Zadra i Japana.

Podsjetimo, ovaj projekt je protekle dvije godine potaknut i realiziran u suradnji s veleposlanstvom Japana, a novi japanski veleposlanik želio ga je dodatno osnažiti na način da bude još veća turistička atrakcija za domaće i strane goste, a naročito brojne predstavnike medija iz Japana.

Obzirom da se ova manifestacija odvija u veljači, ona znači i produljenje turističke sezone što jedan od prioriteta razvoja turizma ne samo u Zadru već i u cijeloj Hrvatskoj, prenosi Zadarski list.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.