Jeste li ikad zamislili da ćete usred Zagreba večerati u staklenom igluu, okruženi borovima i snijegom, uz mirise domaćih zimskih jela i signature toplih božićnih koktela – gotovo kao na filmskom setu blagdanskog filma? Upravo takav bijeg od gradske vreve, makar na sat ili dva, ove zime nudi novozagrebački restoran Botanist, poznata gastro oaza na Remetinečkoj cesti 101.
Botanistovo dvorište pretvoreno u čarobnu zimsku šumu s igluima
Dobro poznato Botanistovo dvorište pretvoreno je u pravu snježnu zimsku šumu. Brezine grane, desetak okićenih božićnih borova, sanjke, rustikalna kočija i bogata blagdanska dekoracija stvaraju prizor koji izgleda kao kadar iz božićne bajke.
U središtu cijele priče su grijani, umjetnim snijegom prekriveni iglui, osvijetljeni božićnim lampicama i uređeni s puno pažnje cijelog Botanistova tima. Svaki od njih nudi privatni zimski doživljaj – malu, toplu božićnu bajku rezerviranu samo za vas i vaše najdraže.
Vlasnik Botanist Tony Križić
Na zimskom meniju u restoranu Botanist su i slasne krvavice
Karta jela - najbolje iz domaće zimske tradicije
Botanistova zimska karta jela oslanja se na najbolje iz domaće tradicije, ali uz moderan chefovski potpis. Svinjski buncek dolazi sočan i mekan, s hrskavom koricom i punim okusom koji se razvija dugim pečenjem. Poslužuje se uz dinstani kupus čiji mirisi vraćaju u kuhinje naših baka te restani krumpir koji savršeno zaokružuje cijeli tanjur.
Krvavice su nezaobilazna zvijezda zimske ponude – nježne, aromatične i u savršenom skladu s kupusom, baš onako kako pamtimo iz tradicionalnih seoskih obroka. Tu su i češnjovke, snažne i mirisne, koje u kombinaciji s kupusom i krumpirom bude osjećaj topline i doma, čak i dok sjedite usred snježne šume.
Zimska bajka u Botanistu
Zimska bajka u Botanistu - odlični inovativni zmski kokteli
Odlični inovativni zimski kokteli
Posebnu pažnju ove zime privlače i kokteli, osmišljeni tako da se savršeno uklope u atmosferu iglua. Banana Bread Punch lako postaje hit sezone – okusi zrele banane i banana bread kolača pretočeni su u pitak, ne presladak koktel koji funkcionira kao desert u čaši.
Pistagino, sofisticirana kombinacija gina, likera od pistacije, bademova sirupa i Licora 43, donosi kremaste, aromatične note koje podsjećaju na Italiju, ali se piju uz snijeg i borove. Za hladnije večeri tu je Malibu Hot Choco, topla čokolada s kokosom i karipskim notama, kao i Banana Rum Hot Choco – bogata, gusta čokolada s rumom i bananom, prava zimska comfort poslastica.
Ako je cilj bio stvoriti zimsku bajku u srcu grada, Botanist je u tome uspio. A ako je ideja bila ponuditi iskustvo drugačije od svega viđenog u Zagrebu – i to su ostvarili. Ovdje doživljaj nije samo u hrani, ni samo u koktelima, niti isključivo u scenografiji. Doživljaj je u cjelokupnoj priči koju Botanist ove zime priča svakom gostu koji zakorači u njihovu čarobnu zimsku šumu.