Najave 23. travnja 2025.

Znamo gdje možeš naučiti sve o čokoladi

taman chocolates radionice
Prije ljetne pauze održat će se samo još par radionica čokolade s potpisom TAMAN chocolates
foto: Press
Što je to čokolada kontroliranog podrijetla, kako kuhati s čokoladom i kako je upariti s vinom - sve to možeš doznati na radionicama TAMAN Artisan Chocolates

Čokolada se često uzima zdravo za gotovo: kupiš je, pojedeš i ideš dalje. OK, fina je i uživamo dok je jedemo (ili koristimo u desertima, a ponekad i u slanim jelima), no ne posvećujemo joj baš dužnu pozornost. Jer i pravilno uživanje u čokoladi i njezino kušanje se uči.

Tu na scenu stupa poznati domaći brend čokolade TAMAN Artisan Chocolates iza kojeg stoje Sanja Vladović i Stiv Kahlina. Oni su neumorni promotori kvalitetne čokolade i uživanja u njoj, stalno osmišljavaju nove okuse čokolada i pralina, a održavaju i odlične radionice na kojima polaznici iskreno uživaju i puno, puno nauče.

taman chocolates radionice | Author: Press TAMAN Artisan Chocolates radionice foto: Press taman chocolates radionice | Author: Press TAMAN Artisan Chocolates radionice foto: Press

Upravo ovih dana, TAMAN Artisan Chocolates najavljuje posljednje čokoladne radionice prije ljetne pauze - ovi višestruko međunarodno najnagrađivaniji proizvođači čokolade, na svojim društvenim medijima su objavili raspored tri ekskluzivne čokoladne radionice tijekom sljedeća dva tjedna, označavajući posljednju priliku za ljubitelje čokolade da im se pridruže prije ljetne stanke.

Možda vas zanima... TAMAN predstavlja prve "bean to bar" čokolade! Najave Miksologija: sparivanje koktela i čokolada Možda vas zanima... Nauči kako spojiti čokoladu i koktel Najave

Kvalitetne čokolade i kako se sljubljuju s vinima

Prva radionica po nazivom "Upoznajte čokolade kontroliranog podrijetla" sudionike će odvesti u fascinantan svijet kakaovca, istražujući njegovo podrijetlo, uzgoj i proces proizvodnje. Polaznici će naučiti kako kušati čokolade, prepoznati kvalitetu te uživati u njezinim složenim okusima. Radionica je na rasporedu već sutra, u četvrtak 24. travnja u 19 sati

Dva dana kasnije, u subotu 26. travnja održava se radionica "Osnove rada s čokoladom", na kojoj će sudionici učiti kako raditi s čokoladom i kako uključiti čokoladu u svoj kulinarski repertoar.

taman chocolates radionice | Author: dinko TAMAN Artisan Chocolates radionice foto: dinko taman chocolates radionice | Author: Press TAMAN Artisan Chocolates radionice foto: Press TAMAN chocolates, vinoteka Moments Možda vas zanima... Ako tražiš posebno iskustvo posjeti radionicu spajanja vrhunskih čokolada i vina Recenzije

I za kraj, u četvrtak 08. svibnja održat će se definitivno jedna najinteresantnijih radionica u Zagrebu "Čokolada i vino" (i sama sam sudjelovala na toj radionici i puno naučila te kušala neke neočekivano dobre kombinacija) koju TAMAN Artisan Chocolates organizira u suradnji s vinotekom Moments. Riječ je o radionici sljubljivanja čokolade i vina koja će sudionike voditi kroz niz različitih kombinacija finih čokolada i izvrsnih vina.

Broj mjesta za navedene radionice je ograničen, a mjesto treba što prije rezervirati. Više informacija i formular za registraciju dostupni su na webu TAMAN Artisan Chocolates

taman chocolates radionice | Author: dinko TAMAN Artisan Chocolates radionice foto: dinko

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.