Čokolada se često uzima zdravo za gotovo: kupiš je, pojedeš i ideš dalje. OK, fina je i uživamo dok je jedemo (ili koristimo u desertima, a ponekad i u slanim jelima), no ne posvećujemo joj baš dužnu pozornost. Jer i pravilno uživanje u čokoladi i njezino kušanje se uči.
Tu na scenu stupa poznati domaći brend čokolade TAMAN Artisan Chocolates iza kojeg stoje Sanja Vladović i Stiv Kahlina. Oni su neumorni promotori kvalitetne čokolade i uživanja u njoj, stalno osmišljavaju nove okuse čokolada i pralina, a održavaju i odlične radionice na kojima polaznici iskreno uživaju i puno, puno nauče.
TAMAN Artisan Chocolates radionice
TAMAN Artisan Chocolates radionice
Upravo ovih dana, TAMAN Artisan Chocolates najavljuje posljednje čokoladne radionice prije ljetne pauze - ovi višestruko međunarodno najnagrađivaniji proizvođači čokolade, na svojim društvenim medijima su objavili raspored tri ekskluzivne čokoladne radionice tijekom sljedeća dva tjedna, označavajući posljednju priliku za ljubitelje čokolade da im se pridruže prije ljetne stanke.
Kvalitetne čokolade i kako se sljubljuju s vinima
Prva radionica po nazivom "Upoznajte čokolade kontroliranog podrijetla" sudionike će odvesti u fascinantan svijet kakaovca, istražujući njegovo podrijetlo, uzgoj i proces proizvodnje. Polaznici će naučiti kako kušati čokolade, prepoznati kvalitetu te uživati u njezinim složenim okusima. Radionica je na rasporedu već sutra, u četvrtak 24. travnja u 19 sati
Dva dana kasnije, u subotu 26. travnja održava se radionica "Osnove rada s čokoladom", na kojoj će sudionici učiti kako raditi s čokoladom i kako uključiti čokoladu u svoj kulinarski repertoar.


I za kraj, u četvrtak 08. svibnja održat će se definitivno jedna najinteresantnijih radionica u Zagrebu "Čokolada i vino" (i sama sam sudjelovala na toj radionici i puno naučila te kušala neke neočekivano dobre kombinacija) koju TAMAN Artisan Chocolates organizira u suradnji s vinotekom Moments. Riječ je o radionici sljubljivanja čokolade i vina koja će sudionike voditi kroz niz različitih kombinacija finih čokolada i izvrsnih vina.
Broj mjesta za navedene radionice je ograničen, a mjesto treba što prije rezervirati. Više informacija i formular za registraciju dostupni su na webu TAMAN Artisan Chocolates.
TAMAN Artisan Chocolates radionice