Recepti 14. prosinca 2018.

Najdraža kombinacija: Domaće lepinjice s falafelom

Falafel
gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo kao stvoreno za sve obožavatelje slanutka s nedostatkom inspiracije za eksperimentiranje u kuhinji

Domaće lepinjice podignit će razinu vašeg falafela dok još vruće povrtne popečke stavite u netom pripremljena peciva. 

 

Falafel u tortilji, pečeno povrće i umak Možda vas zanima... Brzi ručak: Falafel u tortilji, pečeno povrće i umak Recepti

 

 

Sastojci za falafel:

  • 250g slanutka
  • luk
  • 2 češnja češnjaka
  • peršin, korijandar
  • 1/2 žličice kima
  • 40g brašna
  • žličica soli
  • mljeveni papar
  • ulje za prženje

 

Lepinje:

  • 200g brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice suhog kvasca
  • 170ml mlake vode
  • žlica maslinovog ulja

 

Možda vas zanima... Falafelburger: Savršen bezmesni obrok! Kolumne

 

 

Priprema:

  1. Ocijedite kuhani slanutak pa ga izmiksajte s lukom, češnjakom, sjeckanim peršinom, korijandrom, kimom, brašnom, solju i paprom. Prema potrebi, možete dodati jaje i malo vode ili još brašna ako je smjesa prerijetka. Brašno i sol uspite u posudu. Kvasac razmutite u vodi i dodajte ulje.
  2. Postupno brašnu dodajte vodu miješajući ga. Smjesu prebacite na pobrašnjenu površinu i dobro umijesite. Prema potrebi, dodajte još brašna ili vode dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite oko 45 minuta pokrivenog.
  3. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim za pečenje premažite uljem. Podijelite tijesto na četiri dijela i oblikujte u kugle. Svaku razvaljajte u oblik kruga debljine tri-pet mm.
  4. Posložite ih na lim i pecite oko 15 minuta. Oblikujte od odstajale smjese kuglice veličine oraha i pržite ih u dubokom ulju dok ne postanu zlatno-smeđe. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.