Uz gustin i limun snijeg će biti čvršći
Kako biste od bjelanjaka napravili čvrsti snijeg, dodajte malo gustina i nekoliko kapi limuna. Lakše ćete istući bjelanjke ako im dodate malo soli.
Ulje od feferona kao začin za salatu
Kao odličan začin za salate poslužite će ulje od feferona, Odrežite feferonima peteljke pa ih poslažite u staklenku, zalijte maslinovim uljem i začinite.
Šampinjon se začinjaju sat prije
Pripremate li šampinjone za salatu, oko sat vremena prije posluživanja začinite ih uljem, nasjeckanim peršinom, bosiljkom i češnjem češnjaka. Začinite ih solju i paprom pa pomiješajte.
Džem ublažava jaki miris divljači
Jak miris mesa, posebno divljači u umacima, ublažit će džem od brusnica, kompot ili kiselo vrhnje, a možete dodati i razne pikantne ili slatke umake.
Puretina će biti ukusnija polijte li je prije začinima
Kako bi puretina bila ukusnija, pola sata prije pripremanja polijte je uljem i limunovim sokom te pospite ružmarinom i paprom, a možete dodati i druge začine prema želji. Ako recept zahtjeva mariniranje, marinirajte je u hladnjaku jer je osjetljiva na toplinu.