08. svibnja 2016.

Najnoviji savjeti dana za bolje snalaženje u kuhinji

snijeg
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako pratite ove svjete i trikove, možda od vs postane vrhunski majstor!

Uz gustin i limun snijeg će biti čvršći

Kako biste od bjelanjaka napravili čvrsti snijeg, dodajte malo gustina i nekoliko kapi limuna. Lakše ćete istući bjelanjke ako im dodate malo soli.

Ulje od feferona kao začin za salatu

Kao odličan začin za salate poslužite će ulje od feferona, Odrežite feferonima peteljke pa ih poslažite u staklenku, zalijte maslinovim uljem i začinite.

feferon | Author: Stockfood foto: Stockfood

Šampinjon se začinjaju sat prije

Pripremate li šampinjone za salatu, oko sat vremena prije posluživanja začinite ih uljem, nasjeckanim peršinom, bosiljkom i češnjem češnjaka. Začinite ih solju i paprom pa pomiješajte.

Džem ublažava jaki miris divljači

Jak miris mesa, posebno divljači u umacima, ublažit će džem od brusnica, kompot ili kiselo vrhnje, a možete dodati i razne pikantne ili slatke umake.

Puretina će biti ukusnija polijte li je prije začinima

Kako bi puretina bila ukusnija, pola sata prije pripremanja polijte je uljem i limunovim sokom te pospite ružmarinom i paprom, a možete dodati i druge začine prema želji. Ako recept zahtjeva mariniranje, marinirajte je u hladnjaku jer je osjetljiva na toplinu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.