Native sadržaj 15. listopada 2024.

Pizza romana ili pizza napoletana - koju biraš?

foto: missMIND

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Mile i Vedran su u novom izdanju gastro duela potražili odgovor na važno pitanje - je li bolja pizza romana ili pizza napoletana.

Malo toga nas može razveseliti kao filmske večeri s prijateljima. Dok je odabir filmova uvijek težak zadatak, nekako se ipak dogovorimo oko starog klasika ili novog blockbustera koji će obilježiti druženje. Za filmsko druženje je uz dobro društvo i odlične filmove potrebna i domaća pizza, ali i hladno Staropramen pivo!

Naši Gastrolovci Mile Butorac i Vedran Bošković filmska druženja s prijateljima organiziraju često, no nekako se uvijek nametne pitanje - koju pizzu pripremiti? Pizza romana svima je dobro poznata, no sve popularnija pizza napoletana mogla bi ju skinuti s trona, posebno ako je pripremljena s namirnicama kao što su mortadela i pistacija. 

 | Author: missMIND foto: missMIND

Kako bi jednom zauvijek odlučili koju će pizzu prijateljima pripremati, Mile i Vedran su stavili svoje prijatelje pred taste test. Mile kao tim romana pripremio je pizzu s pršutom, rikulom i cherry rajčicama, a Vedran kao tim napoletana odabrao je upravo ovu popularnu kombinaciju mortadele i pistacija. Obje pizze su bile spremne za manje od dvije minute zahvaljujući Staropramen pizza peći by Everdure Kiln s rotirajućim kamenom! 

 | Author: missMIND foto: missMIND

Jednom kada su bile pečene, pizze su kušali Mihaela i Mato, a njihova presuda je bila jednoglasna - pobjednu je odnijela pizza romana. Nismo sigurni je li presudio sam stil pripreme pizze ili ipak sastojci nadjeva, a najbolje je da obje pripremiš za svoje iduće filmsko druženje pa nam javiš svoju odluku. Oba recepta pronađi u nastavku, a ako želiš osvojiti odličnu Staropramen pizza peć by Everdure Kiln kao i paket Staropramen piva, svakako klikni OVDJE i možda će postati baš tvoja!

 

Možda vas zanima... PIZZA NAPOLETANA Napuljski klasik s mortadelom i pistacijama Native sadržaj Možda vas zanima... PIZZA ROMANA Hrskava pizza za one koji vole domaće Native sadržaj
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.