Native sadržaj Jesi li tim meso ili tim riba? 22. srpnja 2024.

Marinirani lungić sa salatom od kus-kusa, tko bi mu odolio?

foto: Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Jesi li tim meso ili riba? Ovo važno pitanje postavili smo u prvom Grill duelu, a ako još ne znaš koji si tim, možda ti u odluci pomogne recept u nastavku.

Lungić se jednostavno ne može loše pripremiti, ali uvijek se može još bolje pripremiti. Kako to postići? Receptom Tanje Pastuović Klaić, autorice bloga "COOKam i guštam". Tanja je lungić prije pečenja na roštilju marinirala i aromatizirala, a jednom kada je bio gotov poslužila ga je uz kolutić MEGGLE maslaca sa začinskim biljem i tako dobila savršenu harmoniju okusa. Uz lungić s grilla pripremila je i osvježavajuću salatu s kus-kusom i MEGGLE mozzarellom mini - jednostavno neodoljivo!

Sastojci:

Za marinadu:

  • 100 ml ulja
  • 100 ml octa / limunovog soka
  • 2-3 češnja češnjaka, protisnutog
  • Sol
  • Svježe mljeveni papar

 | Author: missMIND foto: missMIND

Za salatu:

  • 1 šalica kus-kusa
  • 1 svježi krastavac
  • 1 luk
  • 1 paprika
  • 1 šalica kukuruza
  • 125 g MEGGLE Mozzarelle mini
  • 50 g rikole
  • Peršinov list, sitno nasjeckan

Za preljev:

  • Maslinovo ulje
  • Limunov sok
  • Ocat
  • Sol
  • Papar
  • Senf

 | Author: missMIND foto: missMIND

Priprema:

  1. Lungić posolite i popaprite.
  2. U mužaru dobro pomiješajte protisnuti češnjak, sol, papar i malo ulja i octa ili limunovog soka. Kad se sastojci sjedine, dodajte preostalo ulje i ocat i limunov sok.
  3. Pripremljenu marinadu prelijte po lungiću i ostavite da se meso marinira minimalno 30 minuta.
  4. Dok se lungić marinira, pripremite salatu.
  5. Kus kus pripremite prema uputi na ambalaži.
  6. U zdjeli pomiješajte pripremljeni kus kus i nasjeckani krastavac, luk i papriku, dodajte kukuruz, rikolu, peršinov list i mozzarellu. Sve sastojke za preljev pomiješajte, prelijte po salati i promiješajte.
  7. Na zagrijani gril stavite marinirani lungić i pecite sa svih strana, ukupno oko 25 minuta.
  8. Uz lungić grilajte i narezane tikvice, dovoljno će biti par minuta, odnosno dok sa svake strane ne dobiju lijepu boju.
  9. Pečeni lungić pokrijte folijom i ostavite da odmori 5-10 minuta, zatim po njemu rasporedite maslac sa začinskim biljem.
  10. Lungić narežite i poslužite uz grilane tikvice i salatu od kus kusa.

 | Author: missMIND foto: missMIND  | Author: missMIND foto: missMIND

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.