Native sadržaj Jesi li tim meso ili tim riba? 27. lipnja 2024.

Marinirana BBQ skuša kao zvijezda roštilja

foto: missMIND

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Jesi li tim meso ili riba? Ovo važno pitanje postavili smo u prvom Grill duelu, a ako još ne znaš koji si tim, možda ti u odluci pomogne recept u nastavku.

Najprije da riješimo jedno - grill obožavamo kakav god bio! No ako dobijemo priliku birati između mesa i ribe, sigurno postoji jedan izbor kojem ćemo biti skloniji. Tako je u prvom ikad Grill duelu Vedran Bošković, autor bloga "Začinjeno s ljubavlju", odlučio izabrati tim riba i pokazati da ova prefina morska stvorenja ne moraju uvijek biti pripremljena na najjednostavniji mogući način. 

Glavnu ulogu u njegovom jelu dobila je skuša marinirana u Zvijezda BBQ umaku, a uz butterfly skušu Vedran je poslužio hrskave šparoge i prepečeni kruh. Kako pripremiti ovo ukusno jelo pogledaj u nastavku.

Sastojci:

 | Author: missMIND foto: missMIND

Priprema:

  1. Umutite bbq umak, ulje, sojin umak, ocat i naribani đumbir u maloj posudi i ostaviti sa strane da se prožmu okusi.
  2. Otvorite ribu s obje strane i uklonite središnju kost kako biste dobili oblik otvorene knjige, tako zvani butterfly rez. Stavite u veliku posudu i premažite ribu marinadom. Neka se marinira u hladnjaku 30 minuta do sat vremena.
  3. Pecite ribu na zagrijanom roštilju, s mesom okrenutim prema dolje, 3 minute. Okrećite pomoću lopatice, a preostalu marinadu namažite preko ribe i pecite još 3 do 4 minute.
  4. Na grill dodajte i šparoge. Kada su šparoge pečene, začinite ih soli, paprom i maslinovim uljem.
  5. Baby greens salatu začinite po želji.
  6. Servirajte pečenu skušu sa salatom te šparogama.

U slast!

 | Author: missMIND foto: missMIND  | Author: missMIND foto: missMIND

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.