Najprije da riješimo jedno - grill obožavamo kakav god bio! No ako dobijemo priliku birati između mesa i ribe, sigurno postoji jedan izbor kojem ćemo biti skloniji. Tako je u prvom ikad Grill duelu Vedran Bošković, autor bloga "Začinjeno s ljubavlju", odlučio izabrati tim riba i pokazati da ova prefina morska stvorenja ne moraju uvijek biti pripremljena na najjednostavniji mogući način.
Glavnu ulogu u njegovom jelu dobila je skuša marinirana u Zvijezda BBQ umaku, a uz butterfly skušu Vedran je poslužio hrskave šparoge i prepečeni kruh. Kako pripremiti ovo ukusno jelo pogledaj u nastavku.
Sastojci:
- 2 žlice Zvijezda BBQ umaka
- 1 žlica Zvijezda maslinovog ulja
- 1 žlica soja umaka
- 1 žličica rižinog octa
- 1 žličica naribanog svježeg đumbira
- 4 cijele skuše
- Šparoge
- Baby greens salata
Priprema:
- Umutite bbq umak, ulje, sojin umak, ocat i naribani đumbir u maloj posudi i ostaviti sa strane da se prožmu okusi.
- Otvorite ribu s obje strane i uklonite središnju kost kako biste dobili oblik otvorene knjige, tako zvani butterfly rez. Stavite u veliku posudu i premažite ribu marinadom. Neka se marinira u hladnjaku 30 minuta do sat vremena.
- Pecite ribu na zagrijanom roštilju, s mesom okrenutim prema dolje, 3 minute. Okrećite pomoću lopatice, a preostalu marinadu namažite preko ribe i pecite još 3 do 4 minute.
- Na grill dodajte i šparoge. Kada su šparoge pečene, začinite ih soli, paprom i maslinovim uljem.
- Baby greens salatu začinite po želji.
- Servirajte pečenu skušu sa salatom te šparogama.
U slast!