Native sadržaj Jesi li tim meso ili tim riba? 27. lipnja 2024.

Tuna je najbolja na roštilju, a Sandra Rončević zna sve tajne pripreme

foto: missMIND

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Jesi li tim meso ili riba? Ovo važno pitanje postavili smo u prvom Grill duelu, a ako još ne znaš koji si tim, možda ti u odluci pomogne recept u nastavku.

Čak i oni koji nisu baš veliki ljubitelji okusa ribe oduševili su se ovim brzim i finim receptom Sandre Rončević, autorice bloga "O slanom & slatkom: O svemu". Tuna odrezak nije jednostavno pripremiti baš kako treba, ali uz Sandrine savjete i odlične MEGGLE proizvode, savršen rezultat je garantiran. Kako pripremiti ovako sočnu tunu koja je istovremeno prepuna okusa te s čime ju poslužiti, pogledaj u nastavku. 

Sastojci:

 | Author: missMIND foto: missMIND

Za brzi aioli umak:

  • 100 g majoneze
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica soka od limuna
  • Malo ribane korice limuna
  • Malo soli i papra

Za prilog:

 | Author: missMIND foto: missMIND

Priprema:

  1. Odreske od tune marinirajte u mješavini maslinovog ulja, limunovog ulja i ribane korice limuna i kumina.
  2. Dok se tuna marinira pripremite brzi aioli umak; u zdjelici pomiješajte majonezu, maslinovo ulje, sok i koricu od limuna, protisnuti režanj češnjaka, sol i papar pa dobro ohladite.
  3. Usitnite oprano povrće; tikvice narežite na deblje ploške, rajčice prepolovite, a papriku očistite od sjemenki i narežite na šire trake.
  4. Izvadite focacciu iz pakiranje, stavite u pleh za pečenje i pecite 7 minuta na 220°C pa ju pečenu narežite na kriške.
  5. Kus-kus kuhajte prema uputama na pakiranju, malo posolite i na kraju začinite kockicama Meggle Diablo maslaca.
  6. Na zagrijani grill stavite tunu i povrće i pecite uz okretanje oko 5-6 minuta. Na samom kraju pečenja na tunu stavite kolutić hladnog Meggle maslaca sa začinskim biljem.
  7. Povrće stavite u posudu, dodajte kockicu Meggle maslaca s češnjakom, poklopite posudu, pustite da se maslac otopi, potom pokapajte s par kapi balzamičnog octa i sve dobro protresite.
  8. Složite sve na tanjur i servirajte uz aioli umak i narezanu focacciu.

 | Author: missMIND foto: missMIND  | Author: missMIND foto: missMIND

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.