gastro postao
Fina, topla i ukusna juha od piletine, tjestenine i rajčica.
Piletina i tjestenina kombinacija su s kojom ne možete pogriješiti. Odlično se slažu u umacima, ali i juhi. Dodajte nešto povrća poput mrkve i celera, začine i pelate. Kada na kraju ubacite tjesteninu, škrob će zagustiti juhu i ona će postati još primamljivija. Pazite da ne prekuhate povrće dok je za piletinu dobro da se kuha duže kako bi postala što mekša.
Potrebno vam je:
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 2 mrkve
- 1 žlica sjeckanog celera
- 1 lovorov list
- 800 ml pilećeg temeljca
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 150 g tjestenine
- 1 tikvica
- Pelati
- Pileća prsa
Postupak:
- Piletinu zapržite na ulju sa svih strana.
- Maknite s vatre.
- Nasjeckajte luk i zapržite ga tom istom ulju.
- Mrkve, tikvicu i celer ogulite i nasjeckajte na komadiće.
- Luku dodajte protisnuti češnjak pa ubacite i ostalo povrće.
- Pirjajte dok ne omekša.
- Dodajte koncentrat rajčice.
- Zalijte temeljcem ili vodom.
- Ubacite lovorov list i pelate.
- Dodajte pileća prsa nasjeckana na manje komade.
- Kuhajte dok povrće ne omekša.
- Zadnjih 10 minuta dodajte tjesteninu i kuhajte dok nije gotova.
Dobar tek!