gastro postao
                                            
                                        
                                    Nešto drugačiji način pripreme frapea donijet će vam nezapamćeno uživanje u sasvim novoj dimenziji osvježavajućeg napitka.
                                
                                
                                    
                                
                                Tajna ovakvog načina pripreme frapea je u pečenju voća u pećnici kako bi ono ispustilo sve svoje okuse, a uz kuglicu sladoleda od vanilije, dobit ćete neodoljivo slatko osvježenje. Frape možete spremati i kombiniranjem drugog voća poput borovnica ili trešanja.
Potrebni sastojci:
- Jagode
 - 1 žlica šećera
 - 1 limun
 - Sladoled od vanilije
 - Mlijeko ili jogurt
 
Priprema:
- Očistite i izrežite jagode na polovice.
 - Limun izrežite na tanke ploške.
 - Položite ih na papir za pečenje, posipajte šećerom i položite ploške limuna na vrh.
 - Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Jagode će omekšati i ispustiti svoj sok koji ćete također iskoristiti u frapeu.
 - U blender stavite sladoled od vanilije u količini koja vam odgovara i jogurt ili mlijeko po želji.
 - Izmiksajte i poslužite uz svježe jagode.