20. listopada 2014.

Osvojite tečaj i postanite sushi majstor!

Akmaru
1/6
foto: Nina Đurđević/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Od ponedjeljka 20. listopada do petka 24. listopada možete osvojiti besplatnu sushi akademiju uz sushi majstora zagrebačkog restorana Akamaru, Roberta Horvata.

U preuređenom i novotvorenom ambijentu japanskog restorana Akamaru u Bogovićevoj 3, u Zagrebu, danas je započela prva sushi akademija u Hrvatskoj! Iz subote u subotu polaznici će moći uz stručno vodstvo chefa Roberta Horvata naučiti sve tajne pripremanja sushija. Akademija se odvija svake subote po 4 sata s početkom u 9:00h, a cijena za polaznike je 300 kn. Svečano otvorenje sushi akademije podržali su i Nataša Janjić, Antonija Blaće, Dalibor Petko i Ana Miščević.

Voditeljima i glumici danas je ovo bio prvi susret sa stručnjakom za sushi, pa su se s veseljem prihvatili posla kako bi što bolje naučili pripremati japansku deliciju. Sudeći po riječima chefa Horvata, čini se da su svi polaznici prirodni talenti kada je sushi u pitanju: „Svi su zaista bili odlični! Bez ikakvog pretjerivanja, imaju taj poseban grif u ruci za sushi. Bilo nam je super!“. Antonija Blaće nije skrivala veselje zbog naučenih trikova: „Oduševljena sam! Zahvaljući chefu Robertu, svi smo uspjeli u 4 sata svladati tehnike rezanja, zamatanja, serviranja... I fino i zdravo se najeli!“ 

Japanski restoran Akamaru u centru Zagreba (Bogovićeva 3), zajedno s portalom Gastro.hr osigurava vam 10 besplatnih tečajeva kako pripremiti najfiniji sushi za vas i vaše bližnje! Tajne japanske kuhinje moći ćete otkrivati svake subote s početkom u 9:00 sati u Akamaru restoran, uz majstora sushija, chefa Roberta Horvata.

Sve što trebate napraviti je registrirati se na Gastro.hr-u i ispod ovog članka odgovoriti na pitanje: "Zašto baš ti želiš na sushi akademiju?" Natječaj traje do petka 24. listopada, a istog dana, u popodnevnim satima, objavit ćemo sretne dobitnike, pet onih koji će svoje sushije pripremati 25. listopada i pet koji će o sushiju učiti 8. studenog.

Dobitnici tečaja izrade sushija:

25.10. - New_Balancane, sinevocum, IraIra, ivanamavracic, CookieMonster.

8.11. - Molly, tanja1919, Veronika, nadja, coniux.

Čestitamo svim dobitnicima, nadamo se da ćete nam javiti kako je bilo na Akademiji i da ćete poslati koju fotografiju vaših sushija ili ih na Instagramu označiti hashtagom #gastrohr te objaviti recept na našoj stranici. Hvala svima koju su sudjelovali, želimo vam više sreće drugi put.

Detaljna pravila pročitajte ovdje.

Komentari 25
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • pokic 15:29 24. Listopad 2014.

    Uvijek trazim nove okuse i kombijacije, zacine, trikove i savjete. Doma svi obozavamo azijsku kuhinju, a rado bi svoje najdraze upoznala s tim svjezim zdravim slasnim zalogajima bas tako da sushi pripremim sama. Trud i paznja se puno cijeni. Znate ... prikaži još! kako se kaze, ljubav ide kroz zeludac!

  • vedran3 11:00 24. Listopad 2014.

    uvijke sam volio eksprimente u kuhinji i istraživati nove kulinarske kulture, japan je definitivno uvijek bio u top 3, možda je ovo prvi koraka? haa? haa? :D

  • SushiPodPekom 23:14 23. Listopad 2014.

    Osim što naravno obožavam sushi, što me uvijek jako dojmi su sushi majstori dok ih promatram za vrijeme pripreme. Vidi se sav njihov trud i ponos na svoj proizvod. Htio bih također doživjeti te iste emocije dok odvazu prave omjere ... prikaži još! količine i boje sastojaka.