U preuređenom i novotvorenom ambijentu japanskog restorana Akamaru u Bogovićevoj 3, u Zagrebu, danas je započela prva sushi akademija u Hrvatskoj! Iz subote u subotu polaznici će moći uz stručno vodstvo chefa Roberta Horvata naučiti sve tajne pripremanja sushija. Akademija se odvija svake subote po 4 sata s početkom u 9:00h, a cijena za polaznike je 300 kn. Svečano otvorenje sushi akademije podržali su i Nataša Janjić, Antonija Blaće, Dalibor Petko i Ana Miščević.
Voditeljima i glumici danas je ovo bio prvi susret sa stručnjakom za sushi, pa su se s veseljem prihvatili posla kako bi što bolje naučili pripremati japansku deliciju. Sudeći po riječima chefa Horvata, čini se da su svi polaznici prirodni talenti kada je sushi u pitanju: „Svi su zaista bili odlični! Bez ikakvog pretjerivanja, imaju taj poseban grif u ruci za sushi. Bilo nam je super!“. Antonija Blaće nije skrivala veselje zbog naučenih trikova: „Oduševljena sam! Zahvaljući chefu Robertu, svi smo uspjeli u 4 sata svladati tehnike rezanja, zamatanja, serviranja... I fino i zdravo se najeli!“
Japanski restoran Akamaru u centru Zagreba (Bogovićeva 3), zajedno s portalom Gastro.hr osigurava vam 10 besplatnih tečajeva kako pripremiti najfiniji sushi za vas i vaše bližnje! Tajne japanske kuhinje moći ćete otkrivati svake subote s početkom u 9:00 sati u Akamaru restoran, uz majstora sushija, chefa Roberta Horvata.
Sve što trebate napraviti je registrirati se na Gastro.hr-u i ispod ovog članka odgovoriti na pitanje: "Zašto baš ti želiš na sushi akademiju?" Natječaj traje do petka 24. listopada, a istog dana, u popodnevnim satima, objavit ćemo sretne dobitnike, pet onih koji će svoje sushije pripremati 25. listopada i pet koji će o sushiju učiti 8. studenog.
Dobitnici tečaja izrade sushija:
25.10. - New_Balancane, sinevocum, IraIra, ivanamavracic, CookieMonster.
8.11. - Molly, tanja1919, Veronika, nadja, coniux.
Čestitamo svim dobitnicima, nadamo se da ćete nam javiti kako je bilo na Akademiji i da ćete poslati koju fotografiju vaših sushija ili ih na Instagramu označiti hashtagom #gastrohr te objaviti recept na našoj stranici. Hvala svima koju su sudjelovali, želimo vam više sreće drugi put.
Detaljna pravila pročitajte ovdje.