Ube
Ube je filipinski džem poseban po svojoj intenzivnoj ljubičastoj boji. Postao je desertna senzacija kada ga je Manila Social Club iz Brooklyna počeo prodavati prelivenog po svojim poznatim krafnama za čak 40 dolara za 12 krafni. Zatim su se počeli proizvoditi ljubičasti shakeovi, a uskoro očekujemo i cijeli niz ostalih ljubičastih slastica diljem svijeta.
Ostaci
Kore od voća i povrća i ostali ostaci nikad nisu bili više popularni. Chefovi, proizvođači i svi ostali zaljubljenici u hranu poveli su se za trednom očuvanja hrane na način da se svaki dio ploda mora iskoristiti. Upravo zato, nađete li se u New Yorku i dobijete li na tanjuru voćku ili neko povrće neobičnog oblika, ogrebano i bez pola kore, znajte da vas ne pokušavaju prevariti prodajući vam lošu hranu već je riječ, ni više ni manje, o novom gastronomskom trendu!
Skandinavska kuhinja
Čitavu Ameriku obuzeo je trend pripreme skandinavske hrane. Hladni tonovi hrane, puno svježe ribe i jednostavne kombinacije nalaze se na menijima diljem zemlje i za divno čudo, privlače velik broj ljudi.
Svinjetina je hit!
Dugo pečena ili punjena, pečenje ili odresci, svinjetina je trenutačni hit u svijetu. Odlično se slaže uz jesensko hladnije vrijeme pa su restorani opravdano poludjeli za ukusnim specijalitetima od svinjetine. Dodajte popisu još i hrskavo pečenu kožicu i užitak je potpun.
Povrće, povrće i povrće
Ljetu se bliži kraj i sve plodove u kojima smo do sada uživali zamijenit će mirisne jesenske delicije. Upravo zato, jesensko povrće postaje pravi hit! U šarenim quichevima, pitama ili aromatičnim kombinacijama s začinima, povrće nikako ne može biti loš odabir.
Poke
Nije riječ o Pokemonima iako su se i sami neopisivo brzo proslavili, već o havajskim zdjelicama sirove ribe. Šarene porcije isto takvog egzotičnog voća, nešto povrća i ribe, privlače izgledom, a osvajaju okusom.
Trendi sendviči za dobar početak dana
Zaboravite na stara dobra jaja na oko ili paštetu na kruhu, novi hit su doručci koji vas najprije osvoje savršenim izgledom. Peciva posuta raznim sjemenkama poput maka, sezama, kima, lana, ma svime što dobro izgleda, a zatim punjena kuhanim jajima iz ekološkog uzgoja, zelenilom poput kelja, gljivama i raznim delicijama koje vam možda i ne bi pale na pamet kada pomislite na sendvič za doručak. Promislite još jednom jer riječ je o hitu koji stiže i u vaše kuhinje.
Jeftina vina
Kada su u pitanju vina, cijela se priča apsolutno zaokrenula. Više nije popularno izaći u resotran i naručiti najskuplju bocu kvalitetnog vina, već se potruditi i pronaći jeftina ali fina vina koja će očarati svakog vinoljupca. Bilo da je riječ o domaćim vinima, onima iz Portugala ili Sicilije, zagrebite samo malo ispod površine i otkrit ćete cijelo bogatstvo novih, potencijalno omiljenih vina po puno nižim cijenama no što ste zamišljali.