28. veljače 2016.

Znate li što Paul Newman ima s organskom hranom?

Paul Newman
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Paul Newman nije bio samo poznati američki glumac, redatelj, filantrop i strastveni vozač auto trka. Holivudska legenda mnogima poznata kao pljačkaš Butch Cassidy, utemeljitelj je i prehrambene kompanije Newman's Own!

Paul Newman i A.E. Hotcher, njegov prijatelj i poslovni partner, 1982 osnovali su kompaniju Newman's Own. Sve je krenulo s dresingom za salate koje su sami pripremali i poklanjali prijateljima. Nakon što su uspjeli komercijalizirati i uspješno prodavati umake za salate, biznis su proširili na umake za tjesteninu, smrznute pizze, voćne koktele, kokice i salsu. U samo nekoliko godina uspjeli su napraviti uspješnu kompaniju koja je osim po prehrambenim proizvodima i Newman etiketama poznata i po dobrotvornom radu.

newman | Author: facebook foto: facebook

Newman i njegova kći Nell osnovali su i Newman's Own 1993. koja je postala sinonim za organsko voće i povrće, perece, kolače, kavu, vino, pa čak i za organsku hranu za kućne ljubimce. Uz pomoć popularnih kuharica doprinjeli su da organska hrana u SAD-u postane modom. Od osnutka tvtke pa do danas donirali su više od 450 milijuna dolara u dobrotvorne svrhe. Tvrtka uplaćuje 100% do dobiti nakon oporezivanja u Newman' Own Fonudation koja pak donira novac u razne obrazovne i karitativne organizacije. 

"Moja dobit bit će podijeljena među brojnim dobrotvornim organizacijama - jedne su povezane sa crkvom, a druge sa zaštitom i očuvanjem prirode" misao je vodilja tvrtke.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.