Špajza 28. veljače 2016.

Recepti poznatih hollywoodskih glumaca

Bullock
foto: Pixsell.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
I dok nestrpljivo čekamo tko će sve ove godine dobiti pozlaćeni kipić, pogledajmo što i kako kuhaju najpoznatije holivudske zvijezde!

Poznata glumica Sandra Bullock nije samo zgodna i sposobna prizemljiti svemirsku letjelicu, nego sa svijetom dijeli i svoja rebarca u umaku od korjenastog povrća i piva s pohanim lukom kao prilogom. 

Debi Mazaar se vjerojatno sjećate iz Dobrih momaka, a njezin je omiljeni specijalitet pizza margarita. Osim klasične vode, kvasca i brašna, za svoj specijalitet glumica upotrebljava i specijalnu košer sol, pelate rajčice, mozarellu i svježe natrgan bosiljak. Posebna je tajna - vrela krušna peć! Jeste li probali napraviti pizzu s našim tijestom?

Pizza | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Poznata plavuša Gwyneth Paltrow često kuha za svoju djecu Apple i Mosesa, pa osim mesnih okruglica i graška voli napraviti i juhu od pečene mrkve. "Nemojte jesti stihijski i prvo što vam je pri ruci!", njen je savjet, a tu je i recept!

Paltrow | Author: Pixsell.hr foto: Pixsell.hr

Sastojci:

  • 6 do 8 mrkvi srednje veličine, očišćene i isjeckane na kockice
  • 6 šalica pileće juhe
  • komad đumbira, oljuštenog
  • manja glavica sitno isjeckanog luka
  • dva režnja češnjaka
  • žlica maslinovog ulja
  • sol i papar

Priprema:
Polovicu mrkvi stavite u posudu za pečenje, posolite i popaprite, poprskajte maslinovim uljem i pecite na najjačoj temperaturi oko 20 minuta. Za to vrijeme, u dubljoj posudi, đumbir kuhajte u juhi dok ne provrije, dodajte luk i smanjite vatru. Neka krčka dok luk ne omekša. Dodajte ostatak mrkve i kuhajte još pet minuta dok povrće blago ne omekša, ali nikako skroz. Sve stavite u blender, dodajte i pečenu mrkvu, sol, papar, ulje i sve izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Poslužite toplo i uživajte!

Tori Spelling koja vjerojatno nikada neće dobiti Oscara, ali je se rado sjećamo iz serije Beverly Hills, za svoju djecu najviše voli spremiti mini Nindža kornjača pizze, ili ispeći polovice krumpira s mladim sirom i napraviti im oči od vlasca. To su tada - duhovi!

Bugarsko-kanadska glumica Nina Dobrev, koju ste gledali u Let's Be Cops iThe Final Girls, također voli kuhati. Njezin je ponos pita od bundeve koju je podijelila sa svima na svom instagramu. Probajte napraviti ovu našu!

Jessica Alba je u filmskom svijetu poznata po filmovima "Fantastična četvorka" i "Sin City", dok se kuharskim poduhvatima hvali na internetu, a mi izdvajamo njenu Nicoise salatu

Sastojci (za 4 osobe):

  • • 125 g tune iz konzerve
  • • 1 luk nasjeckan na sitne kockice
  • • 250 g špinata
  • • 300 g bijelog graha
  • • 150 g rajčica
  • • 80 g crnih maslina
  • • 4 tvrdo kuhana jaja

Dresing:

  • • 125 ml maslinovog ulja
  • • 1 žličica meda
  • • 50 ml limunovog soka
  • • 1 režanj češnjaka
  • • 1 žlica majčine dušice
  • • 2 žlice senfa

Priprema:
Sve sastojke u posudu za salatu i dobro izmješate te prelijte umućenim dresingom. Hrpu recepata proslavljenih holivudskih veličina poput Claudette Colbert, Glorije Swanson, Bette Davis, Katharine Hepburn, Joan Crawford, Deana Martina i Humphreya Bogarta možete pronaći na ovoj stranici, a mi vam donosimo ovaj veličanstvene Elizabeth Taylor!

Piletina | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Piletina s avokadom i gljivama

  • 1 avokado
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 pile
  • Sol i svježe mljeven papar
  • 50 g maslaca
  • 3 glavice luka
  • 3 žlice konjaka
  • 1 dl suhog bijelog vina
  • 1 žlica slatkog vrhnja
  • 100 g šampinjona
  • 3 žlice maslaca
  • 2 dl pilećeg temeljca
  • Sjeckani svježi peršin za ukras

Priprema:
Pospite avokado limunovim sokom. Pokrijte i stavite u hladnjak. Piletinu začinite sa solju i paprom. U velikoj tavi, na laganoj vatri zagrijte 3-4 žlice maslaca i pirjajte piletinu dok ne dobije boju, zaklopite i pirjajte oko 35 do 40 minuta. Pokrijte aluminijskom folijom i držite u pećnici dok se priprema umak. U tavu dodajte luk, kuhajte na srednje jakoj vatri, dodajte konjak i vino i pustite da zavri. Kuhajte dok se smjesa skoro ne ispari. Dodajte vrhnje i kuhajte još 5 minuta. Dodajte piletinu i kuhajte na srednje jakoj vatri, stalno miješajući. Dok umak krčka, u drugoj tavi pirjajte gljive na maslacu, dodajte preostali konjak i avokado narezan na kocke. Miješajte dok ne postane kompaktno i prelijte preko piletine. Pospite peršinom i uživajte!

Uglavnom, nadamo se da smo vam dali inspiraciju i da ćete danas s guštom pogledati dodjelu. Naša redakcija tvrdi da će Leo pobijediti, što vi kažete?

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.