Temperature skaču, jedemo sve laganije, a tržnice cvjetaju od prvih vjesnika proljeća. Omiljenim šparogama polako padaju cijene, pojavio se i grašak, a medvjeđi luk već neko vrijeme prednjači. Donosimo vam jednostavne i brze recepte za koje ne trebate izdvojiti bogatstvo. S jednom vezicom šparoga možete napraviti lagana rižota ili tjestenine, uz dodatak puretine, piletine ili lososa. Inspirirajte se jelima u nastavku:
Omiljeni način uživanja u šparogama onaj je s jajima. Jedna vezica šparoga i nekoliko jaja pruža konkretan obrok od kojeg se možete najesti.
Pravi proljetni rižoto naše Sandre Rončević u kojem slobodno možete i preskočiti losos. Kremasti rižoto kojeg svakako morate probati. Brzo na tržnicu po vezicu šparoga
Genijalna pita sa skutom i medvjeđim lukom vrijedna je vaše pažnje.
Proljetna salata od krumpira i jaja
Krumpiri, jaja i medvjeđi luk. Jamčimo fin osjećaj sitosti i istinske okuse proljeća.
Proljetni rižoto s mladim lukom
Zašto bi mladi luk bio rezerviran samo za salate i variva? Kremasti rižoto gotov za svega pola sata uključuje šparoge i mladi luk čija će vas kombinacija oduševiti.