02. listopada 2016.

Pileće empanade za prste polizati

empanadas
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mali džepići sreće punjeni piletinom i vašim omiljenim dodacima.

Empanade su mali zalogaji tijesta punjeni baš onakvim nadjevom kakav najviše volite. Donosimo vam recept za punjenje od piletine, maslina i kapara, no vi ga svakako možete prilagoditi svojim željama. Tijesto za empanade jednostavno je za pripremu i ne zahtjeva previše pažnje. Pripremite ove male zalogaje sreće, poslužite ih uz kakav ukusan umak i uživajte u bogatstvu okusa.

Za tijesto vam je potrebno:

  • 3 šalice brašna
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice šećera
  • 1 dcl ulja
  • 1 jaje
  • 1 dcl hladne vode
  • 1 žlica octa

Za nadjev nam je potrebno:

  • 2 krumpira
  • 2 žlice ulja
  • 1 pileća prsa
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 dcl temeljca
  • 1 dcl vina
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 žlice sjeckanih maslina
  • 1 žlica kapara
  • Dimljena paprika, kumin
Empanadas | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Skuhajte krumpir dok ne postane mekan.
  2. Na tavu stavite ulje i ispecite piletinu.
  3. Začinite pa dodajte luk i kuhajte dok ne omekša.
  4. Pred kraj dodajte češnjak.
  5. Dodajte vino i pustite da se krčka nekoliko minuta pa ubacite kuhane i nasjeckane krumpire i temeljac.
  6. Kuhajte oko 15 minuta.
  7. Maknite s vatre i umiješajte masline, kapare i peršin.
  8. Prebacite u drugu zdjelu i ostavite u hladnjaku barem sat vremena.
  9. Za to vrijeme pripremite tijesto tako da pomiješate 3 šalice brašna, sol i šećer, a onda ulijete ulje pa miješate dok se od brašna ne počinju stvarati kuglice.
  10. Polako dodajte hladnu vodu dok ne umijesite tijesto.
  11. Razvaljajte tijesto na 1 cm debljine, izrežite krugove, punite nadjevom, preklopite i pritisnite vilicom kako bi se tijesto zalijepilo.
  12. Rubove možete premazati jajem ako nisu dovoljno ljepljivi.
  13. Premažite empanade razmućenim jajem, prije pečenja ih ostavite u hladnjaku oko 20 minuta pa pecite na 200 stupnjeva dok ne postanu zlatni.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.