13. rujna 2016.

Dobro jutro i dobar tek: Pizza s jajima za savršen početak dana

doručak pizza
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi elementi dobrog doručka upakirani u najdražu hranu na svijetu – pizzu!

Doručak pizza nešto je najbolje što možete zamisliti. Ne, nije to klasična pizza koja vam je ostala od dana prije pa ste ju samo podgrijali. To je pizza koja sadrži sve dijelove dobrog doručka. Jaja, slanina, sir, sve to na hrskavom tijestu koje ste pripremili noć ranije kako bi si olakšali pripremu najvažnijeg obroka u danu. Dodatke za pizzu možete prilagoditi vlastitom ukusu. Tako možete oduzeti slaninu i dodati svježeg povrća ili avokado. Ovakav početak dana obožavat će svi, od najmlađih do najstarijih, a vama će, uz pravilnu pripremu, oduzeti svega nekoliko minuta. 

Priprema:

  • Tijesto za pizzu
  • Umak od rajčice
  • Ricotta
  • Parmezan
  • Slanina
  • 2 – 3 jaja
  • Bosiljak, origano, peršin

Priprema:

  1. Tijesto za pizzu pripremite dan ranije i ostavite u hladnjaku preko noći.
  2. Pećnicu upalite na 200 stupnjeva i lagano ispecite tijesto.
  3. Izvadite ga iz pećnice dok još nije do kraja pečeno.
  4. Premažite ga umakom od rajčice, ricottom, parmezanom, dodajte svježe začine.
  5. Jaja razbijte na tanjuru pa ih lagano prebacite na pizzu.
  6. Pospite komadićima slanine.
  7. Pecite oko 10 minuta dok se jaja ne ispeku.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.