Zagreb je zadnjih par godina postao sve češće odredište turista, a tako se počela povećati i gastronomska ponuda grada. Osim klasičnih restorana, sve se više otvaraju mali restorani s različitom ponudom - azijska hrana, domaći specijaliteti, jela iz regije, ponuda za goste i stanovnike grada sve je veća. Više je i festivala koji su vezani za razne vrste hrane na kojima gurmani mogu istraživati novitete iz svijeta gastronomije.
U tom novom valu na gastronomsku kartu grada došla je i pizzerija "Zero Zero". Smještena u samom centru grada, donijela je pravu talijansku pizzu po recepturi iz Napulja. Vlasnik Siniša Matijević prije otvaranja restorana napravio je pravi istraživački rad i odlučio donijeti orginalne okuse Italije u Zagreb. Najvažniji sastojak za pizzu je brašno tipa OO, odnoosno nula nula, po čemu je i pizzerija dobila naziv. To je vrlo sitno samljeveno brašno, poput šećera u prahu od organski uzgojene pšenice. Pridržavaju se točnog postupka izrade tijesta, a tu je i prava krušna peć na drva gdje se pizze peku na temperaturi od 450 do 500 stupnjeva. Osim tijesta i većina ostalih namirnica uvozi s juga Italija - sirevi, kravlje i bizonove mozzarelle, parmezan, ulja, masline, kobasice, pelate, meso i pršut, dimljena panceta.
Kako pizza ne bi bila samo brza hrana Matijević se pobrinuo i za ugodno uređen interijer u kojem sve podsjeća na domovinu pizze. Ovdje možete probati pizze poput Campana, Ljuta, Carne (mesna), Mare (morska) ili Arrogante (bahata) i razne tjestenine. Uz ukusnu hranu može se odabrati između desetak vrsta piva i petneastak vrsta buteljiranih vina koje toče na čaše poput graševine, malvazije, chianti i drugih.
Pizzeria zerOzerO, Vlaška 35, Zagreb