gastro postao
Servirajte more na tanjuru i pripremite jednostavnu tjesteninu sa srdelama.
Jednostavna priprema, jeftine i ukusne srdele u kombinaciji s finom paštom divan su spoj za svaku priliku, gdje god se nalazili. Tjesteninu začinite bazično, bez pretjerivanja sa začinima jer ćete na taj način izvući najbolje iz svake namirnice.
Pripremite fini umak pa kombinirajte sve zajedno i uživajte u finim morskim okusima.
Sastojci (za 4 osobe):
- 500 g lazanja rica Paštaria
- 2 dl vrhnja za kuhanje Tonka
- 500 g srdela
- 1 crveni luk
- 800 g pasate od rajčica
- 100 g maslina
- 2 dl bijelog vina
- 100 g oštrog brašna
- 100 g sira Grana Padano
- Maslinovo ulje
- Češnjak
- Peršin
- Sol, papar
Priprema:
- Očistiti srdele.
- Nasjeckati luk, peršin i češnjak.
- Srdele uvaljati u oštro brašno i potom ih popržiti na maslinovu ulju.
- Kad su gotove, staviti ih na papir da upije višak masnoće.
- Popržiti češnjak i luk, dodati im pasatu, začiniti solju i paprom te na kraju dodati peršin, kapare i crne masline.
- Sve podliti bijelim vinom i dodati vrhnje za kuhanje.
- U umak dodavati pržene srdele.
- Paštu skuhati prema uputama i kad je gotova, dodati je u umak.
Dobar tek!