Recepti 27. srpnja 2016.

Zeleno i fino: Pašta s pestom od bosiljka

Pašta
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo jelo od tjestenine za duge ljetne dane

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1394

Potrebno vam je

  • 3 šalica list bosiljka
  • 0.75 šalica parmezan
  • 1 šalica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica pinjoli
  • 3 režanj češnjak
  • 450 g špageti
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Isperite listove bosiljka pod mlazom hladne vode. Pomiješajte ih s pinjolima ( koje prije pripreme kratko tostirajte u suhoj tavi ) i izmiksajte u blenderu. Dodajte češnjak pa još usitnite.
  2. Polako dolijevajte maslinovo ulje uz miksanje. Umiješajte naribani sir i još izmiksajte. Dodajte prstohvat soli i papra.
  3. Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju i pomiješajte s pestom. Poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.