Predstavljeni diljem kontinenata, ideja i koncept događaja Dinner in the Sky nude nezaboravno iskustvo fine dininga u zraku – uz ekskluzivnu atmosferu, nezaboravan pogled i kuhinju najboljih chefova. Događaj će se održati ispred hotela Westin Zagreb gdje će tim stručnjaka podignuti stol za 22 ljudi na visinu od 50 metara, uz prisutnost gostujućeg chefa i poslugu u sredini stola i omogućit će vam jedinstven i poseban obrok koji možete podijeliti s obitelji i prijateljima. Riječ je o zaista jedinstvenom gastronomskom doživljaju! Događaj će ugostiti najbolje chefove iz Hrvatske i inozemstva. Tijekom večernjih događaja, chef će se osobno pridružiti gostima na visini od 50 metara kako bi posluživao i pričao o svojoj hrani i jelovniku. Ta će ekskluzivna atmosfera s izvanrednom hranom i izravnim kontaktom sa chefom stvoriti nezaboravan doživljaj za stanovnike i posjetitelje Zagreba.
Posjetitelje će ugostiti finski chef Sasu Laukkonen i izršni chef kuhinje hotela Westin Zagreb Tomislav Hruban. Šef kuhinje ”iz srca”, Sasu Laukkonen rođen je 1975. godine u Helsinkiju. Nakon 15 godina rada u ugostiteljstvu, 15. listopada 2010. otvorio je novi restoran u Eiri u Helsinkiju pod nazivom CHEF & SOMMELIER. Sasu je usredotočen na organski i divlji uzgoj te koristi prirodne sastojke i fairtrade sastojke. Njegov je restoran donio dvije stvari na helsinšku ugostiteljsku scenu: mogućnost organskog obroka i domaću kuhinju u opuštenoj atmosferi. Chef & Sommelier dobio je jednu Michelinovu zvjezdicu 2014. godine. Njegova kuhinja je ambiciozna, čista okusa, domaća i originalna – u skladu s njegovim svjetonazorom, a dolazi iz srca budući da je Sasu uglavnom samouki kuhar. Ono što želi postići je finesse-dining (izraz koji koristi i slijedi): osobnu, otvorenu i modernu kuhinju, ambijent i uslugu svakodnevno i stalno.
Tomislav Hruban izvršni je šef kuhinje hotela Westin Zagreb. Tomislav započinje svoju karijeru u obiteljskom restoranu koji je otvorio njegov djed 1968. i prenio ljubav, strast i fascinaciju hranom i kuhanjem na Tomislava koji potom nastavlja obiteljsku tradiciju. Zahvaljujući svojoj stručnosti, talentu za detalje, ali i direktnom i jednostavnom odnosu prema domaćoj i međunarodnoj kuhinji, dobio je nadimak ”Jamie Oliver Balkana”. Brojne nagrade i priznanja uslijedili su nakon ovog razdoblja te je hotel Westin Zagreb, gdje je Tomislav zaposlen kao izvršni šef kuhinje, ponosan na njegovo umijeće vrhunske kuhinje i ljubav prema kuhanju.
U nastavku odaberite datum, željenu večeru i odletite u nebesa s vrhunskim chefovima