3. Hrvatski festival hrane i vina koji će se održati od 13. do 15. studenoga u sportskoj dvorani Arena Zagreb, pod jednim krovom tijekom tri festivalska dana okuplja 300 domaćih i stranih izlagača i atraktivan popratni program s 34 kulinarske radionice i 11 vinskih radionica. Posjetitelji, kojih se ove godine očekuje blizu 20.000, imati će priliku degustirati vrhunske proizvode malih i srednjih proizvođača hrane i vina, upoznati brojne autohtone delicije čak 16 županija i besplatno pratiti 34 kulinarske radionice brojnih domaćih i stranih chefova, gastro blogera, nutricionista i zaljubljenika u finu hranu i vino.
Program kulinarskih radionica koncipiran je na način da zadovolji interese široke publike. Tako će primjerice poznati chefovi, poput Ante Udovičića i Marka Palfija otkriti svoje omiljene sezonske recepte, dok će svi poklonici zdrave prehrane imati priliku upoznati se s npr. bezglutenskim ili raw food receptima a ljubitelji slastica pratiti tzv. Cake&Bake show vrhunskih slastičara. Kulinarske radionice odvijat će se kontinuirano na čak dvije show cooking pozornice.
Ljubitelji vrhunskog vina, pored brojnih degustacija, imat će priliku besplatno sudjelovati u 11 vinskih radionica, koje okupljaju brojne priznate enologe, vinare i sommeliere.
Izlagački dio festivala ove godine donosi 300 domaćih i stranih izlagača. Važan dio izlagačkog programa čini predstavljanje 16 županija sa svojim vrhunskim proizvođačima hrane i vina. Tako će Vukovarskosrijemska županija u petak u 18 sati organizirati specijalno događanje "Okusi Srijema i Slavonije“ s tradicionalnim slavonskim specijalitetima. Predstavljanje županija i njihove enogastro ponude pomaže prepoznavanju Hrvatske kao uzbudljive enogastro destinacije, što je jedan od ključnih ciljeva ovog festivala.
Hrvatska gospodarska komora, kao ovogodišnji partner festivala, na svom će izlagačkom prostoru okupiti različite udruge zaštićenih domaćih proizvoda – pršuta, kulena, domaćeg zelja, krumpira i maslinova ulja.
Atraktivan i raznolik enogastro program, brojni domaći i strani izlagači sa vrhunskim delicijama, uzbudljivi cjelodnevni show cooking, besplatan dječji vrtić i brojna besplatna degustacijska jela i vrhunska vina pravi su razlog da 3. Hrvatski festival hrane i vina postane nezaobilazna vikend destinacija.
Raspored kulinarskih radionica pogledajte ovdje.