11. studenoga 2015.

Počinje najveći domaći eno-­gastro događaj

festival
foto: Ivan Dimnjaković
gastro postao gastro.24sata.hr
Izlagački program s 300 domaćih i stranih izlagača – Predstavljanje 16 županija – 34 kulinarske, 11 vinskih radionica i brojna druga besplatna događanja

3. Hrvatski festival hrane i vina koji će se održati od 13. do 15. studenoga u sportskoj dvorani Arena Zagreb, pod jednim krovom tijekom tri festivalska dana okuplja 300 domaćih i stranih izlagača i atraktivan popratni program s 34 kulinarske radionice i 11 vinskih radionica. Posjetitelji, kojih se ove godine očekuje blizu 20.000, imati će priliku degustirati vrhunske proizvode malih i srednjih proizvođača hrane i vina, upoznati brojne autohtone delicije čak 16 županija i besplatno pratiti 34 kulinarske radionice brojnih domaćih i stranih chefova, gastro blogera, nutricionista i zaljubljenika u finu hranu i vino.

Program kulinarskih radionica koncipiran je na način da zadovolji interese široke publike. Tako će primjerice poznati chefovi, poput Ante Udovičića i Marka Palfija otkriti svoje omiljene sezonske recepte, dok će svi poklonici zdrave prehrane imati priliku upoznati se s npr. bezglutenskim ili raw food receptima a ljubitelji slastica pratiti tzv. Cake&Bake show vrhunskih slastičara. Kulinarske radionice odvijat će se kontinuirano na čak dvije show cooking pozornice.

festival | Author: Ivan Dimnjaković foto: Ivan Dimnjaković

Ljubitelji vrhunskog vina, pored brojnih degustacija, imat će priliku besplatno sudjelovati u 11 vinskih radionica, koje okupljaju brojne priznate enologe, vinare i sommeliere.

Izlagački dio festivala ove godine donosi 300 domaćih i stranih izlagača. Važan dio izlagačkog programa čini predstavljanje 16 županija sa svojim vrhunskim proizvođačima hrane i vina. Tako će Vukovarsko­srijemska županija u petak u 18 sati organizirati specijalno događanje "Okusi Srijema i Slavonije“ s tradicionalnim slavonskim specijalitetima. Predstavljanje županija i njihove eno­gastro ponude pomaže prepoznavanju Hrvatske kao uzbudljive eno­gastro destinacije, što je jedan od ključnih ciljeva ovog festivala.

Hrvatska gospodarska komora, kao ovogodišnji partner festivala, na svom će izlagačkom prostoru okupiti različite udruge zaštićenih domaćih proizvoda – pršuta, kulena, domaćeg zelja, krumpira i maslinova ulja.

festival | Author: Ivan Dimnjaković foto: Ivan Dimnjaković

Atraktivan i raznolik eno­gastro program, brojni domaći i strani izlagači sa vrhunskim delicijama, uzbudljivi cjelodnevni show cooking, besplatan dječji vrtić i brojna besplatna degustacijska jela i vrhunska vina pravi su razlog da 3. Hrvatski festival hrane i vina postane nezaobilazna vikend destinacija.

Raspored kulinarskih radionica pogledajte ovdje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.