18. travnja 2016.

Posebno zeleno izdanje Malog placa na Dan planeta Zemlje

Mali plac
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Mislite zeleno i kupujte hranu s izvora - posjetite što prije Mali plac!

Malim koracima svatko od nas može dati veliki doprinos očuvanju prirode – kupujte organsku i lokalno proizvedenu hranu, posadite svoj vrt i uzgojite barem malo vlastite hrane, jedite manje mesa i hranite se umjereno i učinkovito, kompostirajte ostatke od voća i povrća iz kuhinje i vrta, razvrstavajte otpad i reciklirajte papir, plastiku, metale i staklo, posadite jedno drvo, koristite platnene vrećice, više šećite... I dođite na Mali plac!

Posebno zeleno izdanje Malog placa s Tavana održat će se povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje u petak, 22. travnja, u Branimir centru, od 16 do 20 sati.

Posjetitelje očekuje veliki izbor organskih, sezonskih i svježih, plodova i namirnica, kao i mali proizvođači od kojih će iz prve ruke moći doznati sve o njihovim proizvodima te procesu uzgoja i proizvodnje. S naglaskom na zemlju i s ciljem poticanja urbanog vrtlarstva i proizvodnje vlastite hrane, uobičajena maloplacna ponuda ovom će prilikom biti upotpunjena egzotičnim, ali i domaćim eko sadnicama i sjemenjem koje će se moći razmijeniti ili kupiti. Dodatno će biti će postavljena izložba sjemenja iz raznih krajeva svijeta te "zeleni stol" s ponudom zelenih sokova i povrća s eko imanja.

Mali plac | Author: Promo foto: Promo

Na Dan planeta Zemlje maloplacnim gostima i posjetiteljima Branimir centra dijelit će se platnene vrećice i vrećice od recikliranog papira s ciljem poticanja smanjenja korištenja plastičnih vrećica prilikom kupovine. Mali plac s Tavana redovito se održava svake srijede u Branimir centru u popodnevnim satima (16 – 20 h), a na popisu namirnica koje nudi iz tjedna u tjedan su svježe voće i povrće, kravlji i kozji sir, domaći kruh, prirodni sokovi i octevi, umaci i namazi, med i sirove slastice, tofu i sejtan, proizvodi od industrijske konoplje i aronije, orašasti plodovi, ghee maslac, domaća vegeta, maslinovo i bučino ulje, ayurvedski proizvodi, prirodna kozmetika, heljdini jastuci i drugo.

Mali plac s Tavana od svog je početka puno više od "placa". To je mjesto susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjene zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti. Mali plac su osmislile i pokrenule Jelena Iva Nikolić i Jelena Mikin krajem 2012. godine, želeći stvoriti novu, inspirativnu i samoodrživu platformu za predstavljanje lokalne organske hrane malih proizvođača.

Od tada, kako bi postao što dostupniji većem broju ljudi, Mali plac se "spušta" s poznatog zagrebačkog Tavana u nove i zanimljive gradske prostore, među kojima su i Cafe u Dvorištu, Potepuh, Cafe Marlene, Caffe bar Jutro, Swanky Mint Hostel, HDLU (Art Jam), Stara bolnica u Vlaškoj (Dan D), Bivša tvornica Katran (Industrija 5reković), Lauba (Tjedan dizajna), Branimir Centar, Super Nova Centar i drugi.

Okrenite zelenu stranicu, posjetite Mali plac!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.