20. travnja 2016.

Povoljni užitak: Lazanje s mljevenom piletinom

Lazanje
gastro postao gastro.24sata.hr
Četveročlana obitelj može uživati u ovim jednostavnim lazanjama

Uglavnom preferiramo juneće meso kada su u pitanju lazanje, ali smo odlučili dati priliku i piletini u ovim jednostavnim lazanjama. 

Sastojci:

  • kore za lazanje
  • maslinovo ulje
  • mrkva, luk, celer
  • sjeckani peršin
  • 500g mljevenog pilećeg mesa
  • 60g šunke
  • sol, papar, ružmarin
  • 2dl bijelog vina
  • žlica brašna
  • 2dl pasirane rajčice
  • 100g ribanog sira

 

Priprema:

  1. Kratko skuhajte kore za lazanje u proključaloj vodi da omekšaju. 
  2. Nasjeckajte mrkvu, luk i celer pa ih prepržite na ulju. Dodajte šunku i meso.
  3. Kad meso posivi dodajte začine, vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. 
  4. Umak od rajčice i brašno skuhajte sa strane. Slažite lazanje tako da prvo stavite kore pa nadjev. Sve prelijte rajčicom, pospite sirom i pecite pola sata na 200 stupnjeva

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.