gastro postao
Četveročlana obitelj može uživati u ovim jednostavnim lazanjama
Uglavnom preferiramo juneće meso kada su u pitanju lazanje, ali smo odlučili dati priliku i piletini u ovim jednostavnim lazanjama.
Sastojci:
- kore za lazanje
- maslinovo ulje
- mrkva, luk, celer
- sjeckani peršin
- 500g mljevenog pilećeg mesa
- 60g šunke
- sol, papar, ružmarin
- 2dl bijelog vina
- žlica brašna
- 2dl pasirane rajčice
- 100g ribanog sira
Priprema:
- Kratko skuhajte kore za lazanje u proključaloj vodi da omekšaju.
- Nasjeckajte mrkvu, luk i celer pa ih prepržite na ulju. Dodajte šunku i meso.
- Kad meso posivi dodajte začine, vino i kuhajte dok alkohol ne ispari.
- Umak od rajčice i brašno skuhajte sa strane. Slažite lazanje tako da prvo stavite kore pa nadjev. Sve prelijte rajčicom, pospite sirom i pecite pola sata na 200 stupnjeva