gastro postao
Neodoljivo juneće pečenje s umakom od goveđeg temeljca, crnog vina, kukuruznog brašna i začina
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1789
Umak
- 2 šalica goveđi temeljac
- 1 šalica crno vino
- 5 žlica kukuruzno brašno ili krupica
- 1 žlica majčina dušica
- 3 žlica maslac, slani
- 1.50 žlica sol
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
Ostalo
- 3 režanj češnjak
- 2500 g junetina
Priprema
- Neka junetina s kostima odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi prije pečenja. Ugrijte pećnicu na 200°c.
- Pomiješajte majčinu dušicu, sol, papar i češnjak. Zarežite meso pa utrljajte mješavinu začina unutra. Stavite u lim za pečenje i pecite 45 minuta.
- Pokrijte folijom i pecite još 20-ak minuta. neka odstoji 20 minuta. Napravite umak. Sačuvajte sve sokove od pečenja te pomiješajte s temeljcem, vinom, kukuruznim brašnom i majčinom dušicom. Neka zakuha, a cijelo vrijeme miješajte. smanjite vatru i kuhajte 20 minuta. Dodajte maslac i začine pa poslužite s mesom.
Izvor Skuhatćute