03. listopada 2016.

Pripremite sami svoje smrznute krumpiriće

krumpirići
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Smrznute krumpiriće nalik na one koje možemo kupiti u trgovinama lakše je pripremiti nego što smo mogli zamisliti.

Za užurbane dane kada nemamo vremena pripremati velik i raskošan ručak, uvijek dobro dođe vrećica smrznutih krumpirića. Takvi se krumpirići samo bace u vruće ulje i kroz nekoliko minuta uživamo u hrskavom krumpiru. Uz kakav dobar umak, meso ili ribu predstavlja jednostavan i ukusan ručak pripremljen u rekordnom roku. No što kada bismo vam rekli da takve smrznute krumpiriće možete napraviti kod kuće, bez imalo problema?

krumpir | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Bit će vam potrebni tek krumpir, voda, sol i ulje. Krumpir je najprije potrebno oguliti i narezati na potrebnu debljinu dok se na štednjaku grije posoljena voda. Kad voda zavrije, u nju ubacite dio krumpirića i kuhajte oko 2 minute. Za to vrijeme u većoj posudi pripremite hladnu vodu s ledom. Nakon kuhanja, prebacite krumpir u hladnu vodu i držite ga tamo oko tri minute. Nakon toga ga ocijedite i osušite paprinatim ručnicima. Krumpiriće ubacite u posudu i pomiješajte s nekoliko kapi ulja. Krumpiriće rasporedite po papiru za pečenje u jednom sloju i stavite u zamrzivač na otprilike šest sati. Prebacite ih u vrećice za zamrzavanje i tako držite do pečenja.

Krumpiriće pripremljene na ovaj način možete pripremati u pećnici na 200 stupnjeva dok ne poprime boju ili jednostavno pržiti u ulju. Samo ih ubacite još smrznute i gledajte kako se pretvaraju u nešto zdraviju varijantu, domaće i savršeno hrskave grickalice. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.