15. travnja 2016.

Proljetna torta s Nutellom i jagodama

Torta od Nutelle i jagode
Mateja Krvarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva kombinacija čokoladnog namaza i jagoda

Proljetna torta s Nutellom i jagodama

Biskvit (za kalup 20 - 22cm):

  • 220 g maslaca (sobne temperature)
  • 160 g mljevenih badema
  • 250 g oštrog brašna
  • 180 g smeđeg šećera
  • 4 mala jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šalica jogurta
  • Burbon vanilija (ili pola mahune vanilije, pasta od vanilije)

Priprema: 

  1. Pećnicu zagrijte na 175C. Dno kalupa obližite papirom za pečenje pa premažite dno i stranice maslacem.
  2. U jednoj posudi pomiješajte brašno, bademe, prašak za pecivo i vaniliju.
  3. Miksajte maslac sa šećerom dok ne postane kremast, dodajte jaja, jedno po jedno. Između miksajte.
  4. U smjesu jaja i maslaca naizmjenično dodajte suhe sastojke i jogurt. Započnite i završite sa suhim sastojcima (na tri puta). Između miksajte.
  5. Biskvit pecite 50-ak minuta, provjerite čačkalicom. Ako imate dva kalupa, podijelite smjesu i pecite 25 - 30 min. 
  6. Biskvit ostavite da se ohladi pa ga prerežite na 4 kore ili 3. 
Torta od Nutelle i jagode | Author: Mateja Krvarić Mateja Krvarić

Krema:

  • 500 g mascarponea
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 3 - 4 žlice Nutelle
  • 2 žlice kakaa
  • 2 žlice mljevenih badema
  • 500 g jagoda
  • Burbon vanilija ili pasta od vanilije
  • 2 - 3 žlice šećera u prahu

Priprema: 

  1. Miksajte slatko vrhnje u šlag, dodajte mascarpone i miksajte dok se ne sjedini.
  2. Odvojite kreme koliko vam je dovoljno za premazati tortu izvana.
  3. U tu kremu dodajte vaniliju i šećer u prahu, miksajte i ostavite sa strane.
  4. U ostatak kreme dodajte Nutellu i kakao, miksajte.
  5. Jagode operite i narežite na male kockice. Posipajte ih sa dvije žlice badema i umiješajte u kremu od Nutelle i kakaa.
  6. Slaganje torte : Na pladanj za posluživanje prvi biskvit, pa stavite obruč za tortu, premažite kremom od Nutelle i jagoda, preko položite sljedeći biskvit, premažite kremom i tako i treći i četvrti ako ste prerezali biskvit na 4 dijela.
  7. Ostavite da se torta ohladi i premažite kremom od vanilije.
  8. Ukrasite po želji i uživajte :) 

 

Mateju možete pratiti na njenom blogu ili Facebook profilu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.