Recenzije 14. veljače 2017.

Grill boutique koji oduševljava i ljepše polovice!

foto: Privatni album
gastro postao gastro.24sata.hr
Još malo pa će jedan lokal na rubu zagrebačkog Zapruđa napuniti dvije godine postojanja, a kako pomno pratimo rad i djelo od samog otvaranja, odlučili smo ponoviti gradivo i isprobati nove stvari.

Chevo's je utočište za sve gladne mužjake južno od Save, meka za svakog obožavatelja mesa pečenog na vatrici, ali odnedavno ima i jedan potpuno drugačiji pristup svojim posjetiteljima!

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

„Kako su nas u zadnje vrijeme počele opsjedati pripadnice ljepšeg spola, tako smo napravili jedno lakše i nježnije jelo, koje savršeno ispunjava njihove zahtjeve!“ I tako smo nakon riječi voditelja lokala Vanje Parisa – upoznali punjeni plieći file.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Nedavno sam u šrilankanskom restoranu Curry Bowl u razgovoru s vlasnicima doznao da je danas u trendu uz nekoliko najjačih jela, imati i jedno za „švercere“, odnosno one koji su na klopu došli reda radi, zbog društvam, ili naprosto nisu znali o čemu se radi. E pa za njih se uvijek ima u rezervi jedno jelo koje odudara glavnoj ponudi. S time da file – uopće nije samo žensko jelo, nego je jednostavno samo malo lakši od klasičnih muških pljeskavica i rebaraca... Punjen je s dvije vrste sira, meso nije suho, a tu je i maramica od finog špeka...

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Chevo's je inače poznat i preko granica Pruđa po svojim sočnim mesnim ćevapima i kvalitetnoj lepinji, a i rebarca odudaraju od klasične ponude – naime, ovdje ih dime sami. Rezultat si miomirisna crvenkasta rebarca koja dolaze sa specijalnim umakom. No, play of the day što se tiče muške strane uz brutalni punjeni lungić i platu s 950 grama mesa,  je svakako gurmanska pljeskavica. Svega se u toj 300-gramskoj pločici nađe, od slanine, paprike, chillija i edamera, sjajno samljeveno, vlažno i meko, baš kao nekad u peče​njari Remetinec dok nije došlo do neke smjene vlasti...

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Naravno, dok se muškarci satiru ovim kaloričnim bombama, ženama i dalje preostaju salate od piletine i tune, kao i tuna steak. Dakle, grill za cijelu obitelj – djeca će se ionako daviti finim ćevapima (čista junetina, prednja četvrt) i Veronika kajmaku...

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Uglavnom, dok ne dočekamo proslavu drugog rođendana i otvorenje grandiozne terase, dođite i uživajte u prekrasno mjesto u sivom kamenu i puno drva, posjetite Chevo's i oduševite se s jednim od najbolja tri roštilja južno od Save!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.