Recenzije 28. svibnja 2019.

Najbolji burgeri po izboru Gastro.hr redakcije - isprobajte ih danas

foto: Gastro.hr

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Najslasniji dan u godini odlučili smo proslaviti daleko od vlastite kuhinje, roštilja i hvaljenja kulinarskim sposobnostima na domaćim primjericima te smo se odlučili s vama podijeliti top tri burgera po izboru ekipe iz Gastro.hr redakcije.

Nakon obilaska brojnih festivala, posjeta street food restorana i uživanja u slasnim kombinacijama kvalitetnog mesa, peciva i umaka, Lidija i Ribafish, dvotrećinska većina Gastro.hr redakcije, teškom je mukom proglasila svoje favorite.

 

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić

Nas smo dvoje sud donijeli na temelju vlastitih preferencija i ukusa. Tako je Ribafishu, primjerice, najvažnije da burger nije pregoren, ali niti sirov, te je u obzir uzeo samo one super sočne primjerke. Lidija se složila sa svime i dodala kako za nju veliku ulogu igra dobro brioche pecivo te kvalitetno, deblje i sočno meso. 

Nakon što smo posložili kriterije, krenuli smo u mozganje, a u nastavku vam donosimo šest najfinijih burgera koje trenutno možete isprobati u Zagrebu i okolici, ujedno i provjereno najbolji izbor za proslavu Međunarodnog dana burgera.

 

 | Author: Dragi Vođa foto: Dragi Vođa

Lidija

Volim velike i sočne burgere, a najvažnije mi je da je pecivo meko, da nije suho i teško se žvače. Kod mesa mi je važno da je nešto deblje i sočnije i ne smeta mi ako u sredini ostane crveno, rekla bih da to čak i preferiram. Dodaci su važni, ali ako je burger zbilja dobar, ništa osim malo umaka, lista salate i pokojeg kolutića rajčice neće mi biti potrebno. 

Najbolji burger kod nas za mene je svakako Mason burger. Jednostavan, a sočan i moćan. Sviđa mi se što je svaka komponenta tog burgera dovedena do savršenstva pa se onda sve zajedno divno rastapa u ustima. Odmah sam gladna!

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Na drugo mjesto stavila bih Divljeg Đuru iz Đurine Hiže. Kod ovog burgera, osim fantastičnog mesa divljači, oduševio me umak od gljiva i poriluka koji čitavom burgeru daje neku novu dimenziju. Dok je Mason dobar primjer za onu manje je više, u Divljeg Đuru se išlo sa svime i uspjelo je. Itekako je uspjelo. Đuru možete isprobati u Đurinoj Hiži u Varaždinskim Toplicama ili na nekom od street food festivala u Zagrebu. Zahvalit ćete mi kasnije.

Treće mjesto dajem burgeru koji je potpuno drugačiji, a opet fantastičan. Onom Kaschetinom. Njihovo pecivo potpuno je drugačije od onog što bih inače poželjela u burgeru, više je somunasto, ali ne žilavo i teško te u kombinaciji s mesom i dodacima stvara genijalnu cjelinu. Prednost Kaschetinih burgera je i to što su dostupni na nekoliko servisa za dostavu, a na adresu uvijek dolaze u odličnom stanju tako da bih ovaj burger definitivno proglasila svojim najdražim burgerom iz dostave.


 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Ribafish

Nikada mi hamburger nije nadmašio ćevape, mislim da je to zbog godišta berbe, jer uvijek se najviše pamte one sitne prijevare kad se roditeljima taj dan ne da kuhati, pa se tih kasnih sedamdesetih znalo zaletjeti na neki plac. Burgeri širom hrvatske se danas mogu podijeliti u par kategorije, ali nekako bi najpoštenije bilo granicu staviti na nekih 35 kuna, pa ih dići iznad i ispod te letvice. 

Od "value for money" burgera svakako bih izdvojio Kremenka na Savskom mostu, a za ove skuplje se vodi prava bitka u mom želucu. Naime, iako mi Kascheta ima najbolje meso i savršenu lepinju, to ipak nije brioš pecivo koje bi nekako moralo tu biti po nepisanom zakonu.

Nadalje, Đurina Hiža i njezini burgeri stvarno odskaču od mase, ali bih ih malo dolio umakom. Mason uvijek rasturi na natjecanjima, ali meni je mrvicu preagresivan, dok je nešto najbliže onim američkim burgerima ipak 50's Burger and Champagne Bar. Uglavnom, trebalo bi jednom tjedno obići sva ova mjesta koja su mi u top 3-4 i donijeti detaljan izvještaj, ali kad ima još toliko toga za probati širom svijeta...

Svejedno, pojedite danas hamburger po svom izboru i javite nam vaše favorite!

Sretan vam Međunarodni dan burgera!

 | Author: Dragi Vođa foto: Dragi Vođa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.