Recenzije 15. svibnja 2025.

Novi Zagreb dobio restoran gdje caruju super hrana i odlična zabava, otvoren je Rougemarin Bar&Ton!

Rougemarin Bar&Ton
Rougemarin Bar&Ton
foto: Bojan Haron Markičević
Novim restoranom Bar&Ton Marin Medak želi pomaknuti granice u ugostiteljstvu totalno drugačijom i otkačenom ponudom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim

"Ja sam tu da pomičem granice, a vi ste tu da dođete i uživat!", ponovio je sinoć nekoliko puta chef, vlasnik Rougemarina i gastro inovator Marin Medak na otvorenju novog restorana Rougemarin Bar&Ton, smještenog u prizemlju Muzeja suvremene umjetnosti.

Rougemarin Bar&Ton otkačen je i neobičan restoran - od uređenja do ponude. Eklektično uređeni prostor, pun boja i detalja (Medak je inspiraciju pronašao u suvremenoj umjetnosti), te dvije terase savršena su pozornica za sjajne zalogaje koji će se tamo posluživati, ali i za sjajne zabavne programe koji će se na ovom uskoro najpopularnijem mjestu u Novom Zagrebu održavati vikendom.

Od već uspješnog Medakova projekta Ničije svadbe do novog projekta Posljednja večera koji kreće najesen, i tko zna čega još što će Marin Medak, vječno pun novih ideja, smisliti.

Bar&Ton, RougeMarin, Marin Medak | Author: Bojan Haron Markičević Marin Medak foto: Bojan Haron Markičević Bar&Ton, RougeMarin, Marin Medak | Author: BOJAN HARON MARKICEVIC Rougemarin Bar&Ton foto: BOJAN HARON MARKICEVIC

Maštovito uređen prostor nadahnut suvremenom umjetnošću

Medakova ideja je donijeti ovaj restoran upravo u Novi Zagreb, u kojem, iako ima više od 200.000 stanovnika dobri restorani mogu se nabrojati na prste jedne ruke. A i meni, kao stanovnici Novog Zagreba drago je što će napokon gurmani željni fine hrane i dobre zabave morati prijeći Savu i doći "na moju stranu". 😉

Uz Marina Medaka, za vizualno oblikovanje prostora zaslužan je slikar Hrvoje Majer. Zidovi pričaju priče, evociraju poznate motive suvremene umjetnosti, a raskošna rasvjeta kreira atmosferu za uživanje. Ništa ovdje nije slučajno, a opet sve izgleda kao da se dogodilo samo od sebe, uz šarmantnu dozu kaosa. Stolice su sve različite – Marin Medak ih je sam tražio po sajmovima diljem Europe i svaka ima svoj karakter.

Bar&Ton, RougeMarin, Marin Medak | Author: BOJAN HARON MARKICEVIC Rougemarin Bar&Ton foto: BOJAN HARON MARKICEVIC Bar&Ton, RougeMarin, Marin Medak | Author: BOJAN HARON MARKICEVIC Rougemarin Bar&Ton foto: BOJAN HARON MARKICEVIC Bar&Ton, RougeMarin, Marin Medak | Author: BOJAN HARON MARKICEVIC Rougemarin Bar&Ton foto: BOJAN HARON MARKICEVIC

Maštovito slastan meni

Za odličan i zabavan meni je zadužen iskusni chef Željko Lopar, koji se iz Rougemarin Cityja preselio na novu lokaciju. „

"Naših 5 chefova u suradnji s vanjskim konzultantom Dinom Galvagnom, posljednjih je mjeseci radilo na kreiranju menija koji bi se s pravom mogao nazvati konceptualnim. Više od 500 sati uloženo je u razvoj novih jela i ideja, a rezultat su tanjuri koji pomiču granice poznatog“, objašnjava Marin Medak.

Medak ističe da će njegov novi restoran Rougemarin Bar&Ton posluživati - hranu sa stavom. Tu je, primjerice, paštanjok, novo jelo koje se ne može jasno definirati, ali se o njemu priča. Ili već kultna špeksplozija, koja u samom nazivu nosi obećanje eksplozije okusa. Na meniju je i sicilijanska pizza s bolonjezom - iako prkosi svakom kulinarskom pravilu, funkcionira besprijekorno.

Bar&Ton, RougeMarin, Marin Medak | Author: Bojan Haron Markičević Rougemarin Bar&Ton - otvorenje foto: Bojan Haron Markičević Bar&Ton, RougeMarin, Marin Medak | Author: Bojan Haron Markičević Rougemarin Bar&Ton foto: Bojan Haron Markičević

Autorski kokteli i super zabava za vikend

Bar&Ton nije samo restoran, nego i ozbiljan bar. Kokteli su autorski, a ponuda pića osmišljena tako da prati ritam večeri. A od četvrtka do nedjelje prostor se pretvara u epicentar večernjeg života Novog Zagreba – uz glazbu, ljude i dobru energiju. I upravo ta kombinacija hrane i večernjeg izlaska, atmosfere i koncepta, čini Bar&Ton jedinstvenim.

Novi Zagreb dugo je zanemarivan na mapi gradske gastronomije i noćnog života,  a sada napokon ima svoj epicentar. Trg ispred muzeja postaje žarišna točka, a Bar&Ton njegovo srce.

Bar&Ton, RougeMarin, Marin Medak | Author: BOJAN HARON MARKICEVIC Rougemarin Bar&Ton foto: BOJAN HARON MARKICEVIC

"Ovo je nedostajalo Novom Zagrebu!"

"Sve što smo radili u posljednjih 14 godina bila je priprema za ovo. Novi Zagreb dosad nije imao centralni trg, centralno mjesto okupljanja, a Muzej suvremene umjetnosti sa svim svojim posebnostima i sad Bar&Ton zaista mogu postati žarište života ovog dijela grada. Ovo je nedostajalo Novom Zagrebu“, poručuje Marin Medak.

Rougemarin Bar&Ton otvoren je sinoć uz slasne zalogaje i gutljaje, ali i pozitivnu buku trubača akademskih glazbenika koji su atmosferu doveli do usijanja. Plesali su svi - od političara, preko liječnika, sportaša, Marinovih kolega chefova... Pozitivna atmosfera osjećala se na svakom korak, i svi smo skupa zaključili - Novom Zagrebu nedostajalo je ovakvo mjesto!

Više fotografije prostora, hrane i s otvorenja Rougemarin Bar&Tona pogledaj u našoj galeriji...

1/37

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.