"Ja sam tu da pomičem granice, a vi ste tu da dođete i uživat!", ponovio je sinoć nekoliko puta chef, vlasnik Rougemarina i gastro inovator Marin Medak na otvorenju novog restorana Rougemarin Bar&Ton, smještenog u prizemlju Muzeja suvremene umjetnosti.
Rougemarin Bar&Ton otkačen je i neobičan restoran - od uređenja do ponude. Eklektično uređeni prostor, pun boja i detalja (Medak je inspiraciju pronašao u suvremenoj umjetnosti), te dvije terase savršena su pozornica za sjajne zalogaje koji će se tamo posluživati, ali i za sjajne zabavne programe koji će se na ovom uskoro najpopularnijem mjestu u Novom Zagrebu održavati vikendom.
Od već uspješnog Medakova projekta Ničije svadbe do novog projekta Posljednja večera koji kreće najesen, i tko zna čega još što će Marin Medak, vječno pun novih ideja, smisliti.
Marin Medak
Rougemarin Bar&Ton
Maštovito uređen prostor nadahnut suvremenom umjetnošću
Medakova ideja je donijeti ovaj restoran upravo u Novi Zagreb, u kojem, iako ima više od 200.000 stanovnika dobri restorani mogu se nabrojati na prste jedne ruke. A i meni, kao stanovnici Novog Zagreba drago je što će napokon gurmani željni fine hrane i dobre zabave morati prijeći Savu i doći "na moju stranu". 😉
Uz Marina Medaka, za vizualno oblikovanje prostora zaslužan je slikar Hrvoje Majer. Zidovi pričaju priče, evociraju poznate motive suvremene umjetnosti, a raskošna rasvjeta kreira atmosferu za uživanje. Ništa ovdje nije slučajno, a opet sve izgleda kao da se dogodilo samo od sebe, uz šarmantnu dozu kaosa. Stolice su sve različite – Marin Medak ih je sam tražio po sajmovima diljem Europe i svaka ima svoj karakter.
Rougemarin Bar&Ton
Rougemarin Bar&Ton
Rougemarin Bar&Ton
Maštovito slastan meni
Za odličan i zabavan meni je zadužen iskusni chef Željko Lopar, koji se iz Rougemarin Cityja preselio na novu lokaciju. „
"Naših 5 chefova u suradnji s vanjskim konzultantom Dinom Galvagnom, posljednjih je mjeseci radilo na kreiranju menija koji bi se s pravom mogao nazvati konceptualnim. Više od 500 sati uloženo je u razvoj novih jela i ideja, a rezultat su tanjuri koji pomiču granice poznatog“, objašnjava Marin Medak.
Medak ističe da će njegov novi restoran Rougemarin Bar&Ton posluživati - hranu sa stavom. Tu je, primjerice, paštanjok, novo jelo koje se ne može jasno definirati, ali se o njemu priča. Ili već kultna špeksplozija, koja u samom nazivu nosi obećanje eksplozije okusa. Na meniju je i sicilijanska pizza s bolonjezom - iako prkosi svakom kulinarskom pravilu, funkcionira besprijekorno.
Rougemarin Bar&Ton - otvorenje
Rougemarin Bar&Ton
Autorski kokteli i super zabava za vikend
Bar&Ton nije samo restoran, nego i ozbiljan bar. Kokteli su autorski, a ponuda pića osmišljena tako da prati ritam večeri. A od četvrtka do nedjelje prostor se pretvara u epicentar večernjeg života Novog Zagreba – uz glazbu, ljude i dobru energiju. I upravo ta kombinacija hrane i večernjeg izlaska, atmosfere i koncepta, čini Bar&Ton jedinstvenim.
Novi Zagreb dugo je zanemarivan na mapi gradske gastronomije i noćnog života, a sada napokon ima svoj epicentar. Trg ispred muzeja postaje žarišna točka, a Bar&Ton njegovo srce.
Rougemarin Bar&Ton
"Ovo je nedostajalo Novom Zagrebu!"
"Sve što smo radili u posljednjih 14 godina bila je priprema za ovo. Novi Zagreb dosad nije imao centralni trg, centralno mjesto okupljanja, a Muzej suvremene umjetnosti sa svim svojim posebnostima i sad Bar&Ton zaista mogu postati žarište života ovog dijela grada. Ovo je nedostajalo Novom Zagrebu“, poručuje Marin Medak.
Rougemarin Bar&Ton otvoren je sinoć uz slasne zalogaje i gutljaje, ali i pozitivnu buku trubača akademskih glazbenika koji su atmosferu doveli do usijanja. Plesali su svi - od političara, preko liječnika, sportaša, Marinovih kolega chefova... Pozitivna atmosfera osjećala se na svakom korak, i svi smo skupa zaključili - Novom Zagrebu nedostajalo je ovakvo mjesto!
Više fotografije prostora, hrane i s otvorenja Rougemarin Bar&Tona pogledaj u našoj galeriji...