Recenzije 31. ožujka 2017.

Predstavljen proljetni meni restorana B35

foto: John Pavlish
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako tek otvoren, restoran B35 već dobiva svoju vjernu publiku. Riječ je o mjestu koje je samo nastavak tridesetpetogodišnje tradicije slavnog obiteljskog restorana Baltazar.

Na samom početku zagrebačke Nove Vesi, odnosna broju 4, u prekrasnom dvorištu već duže vremena postoje objekti u sklopu poznatog restorana Baltazar. Ovog su proljeća vlasnici učiniti nešto sasvim novo, i pokrenuti jedan od prvih koktel-restorana u Hrvatskoj B35. Sve se bazira na tome da koktel-majstor svojim umijećem prati rad chefa, ili obratno, i da to ima i glavu i rep.

 | Author: John Pavlish foto: John Pavlish

Zašto se zove B35? B simbolizira Baltazar, a brojka se odnosi na tridesetpetogodišnju tradiciju ugostiteljstva i vrhunske gastro ponude. Za interijer je zaslužan Christian Rendulić iz arhitektonskog studija Arhikultura, a obilježava ga minimalistički stil koji ne odvlači pažnju, tako da je idealan i za poslovne sastanke, obiteljska druženja kao i romantičan ručak u dvoje. U biti, kao unutrašnjost nekog prekooceanskog broda, ali odjel za kapetana i bitniju posadu.

 | Author: John Pavlish foto: John Pavlish

Chef Filip Popović pripremio je za predstavljanje proljetni menu kroz koji se provlače svježe namirnice. Za hladno predjelo pripremio je fritaju koja svojim okusim u ustima neodoljivo podsjeća na prelijepu Istru. Domaći sir, pršut, poširano domaće žuto jaje i mrvice tostiranog kruha u zanimljivoj dekonstrukciji probudili su nam apetit za ono što je slijedilo.

 | Author: John Pavlish foto: John Pavlish

Kao toplo predjelo stigao je brodet od vongola, fina riža Piemonte i paški sir, disk hrena i domaća šalša. Izvrsno pripravljeno, jelo za pamćenje i perjanica današnjeg menija. Glavno jelo je bio slatki oslić pečen na koži, poširana mlada blitva s cikorijom, bbq cikla, kisela cikla i pileći juice.

 | Author: John Pavlish foto: John Pavlish

Svježi sezonski deserti jaka su karta restorana B35, a mi smo probali autorski Crème brûlée od jagode. Jela su pratila vrhunska vina domaćih vinara s vinske karte Baltazara, ali cijelo vrijeme smo mogli pratiti kako nastaju (i nestaju) kokteli poznatog koktel majstora Roman Rabika. 

Izvrsni autorski kokteli (Roman "ubija" citrusima), dva degustacijska menija od tri i pet jela u ponudi, i radno vrijeme od kasnog poslijepodneva pa dokle treba, sasvim su dovoljno da pružite šansu ovom novitetu u zagrebačkoj ponudi. Uostalom, ako vas ne zaintrigira rižoto od gusje jetre sa sferom maline, ne znamo što bismo vam više rekli...

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.