gastro postao
Pripremite ukusni komad mesa na način restorana Baltazar
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 523
Potrebno vam je
- 1000 g govedina, mršava
- 2 kom luk ,crveni
- 2 g mrkva, crvena
- 0.50 kom celer (cijeli)
- 3 list lovorov list
- 2 grančica majčina dušica
- 1 l crno vino
- sol
- svježe mljeveni papar
- 500 g janjeća maramica
Priprema
- Goveđi obraz očistiti, posoliti, popapriti i naglo popržiti u tavi sa svih strana.
- Luk nasjeckati, narezati povrće (mrkvu, žutu mrkvu, celer) i sve zajedno sa začinima (lovorov list, majčina dušica) staviti u prikladnu posudu s poklopcem.
- Na povrće staviti popržene goveđe obraze, zaliti crnim vinom, poklopiti i staviti peći na 180ْ stupnjeva dva i pol sata. Kada je meso pečeno, izvaditi ga iz posude i narezati ga na tanke trakice.
- Na prijanjajuću foliju staviti meso i čvrsto ga zarolati u roladu. Pustiti da se ohladi. Povrće iz posude izmiksati tako da nastane umak. Ako je pregusto po potrebi dodati malo povrtnog temeljca ili vode.
- Kad se meso ohladi odmotati ga iz folije i narezati na cca 5 cm široke kolute. Svaki kolut zasebno zamotati u janjeću maramicu. Meso posložiti u lim za pečenje i staviti peći na 180۫ cca 10 minuta.
Pripremite ukusni komad mesa na način restorana Baltazar
Izvor Baltazar Mladen Hutinec