Recepti 13. listopada 2014.

Goveđi obraz u janjećoj maramici

Goveđi obraz u janjećoj maramici
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite ukusni komad mesa na način restorana Baltazar

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 523

Potrebno vam je

  • 1000 g govedina, mršava
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 g mrkva, crvena
  • 0.50 kom celer (cijeli)
  • 3 list lovorov list
  • 2 grančica majčina dušica
  • 1 l crno vino
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 500 g janjeća maramica

Priprema

  1. Goveđi obraz očistiti, posoliti, popapriti i naglo popržiti u tavi sa svih strana.
  2. Luk nasjeckati, narezati povrće (mrkvu, žutu mrkvu, celer) i sve zajedno sa začinima (lovorov list, majčina dušica) staviti u prikladnu posudu s poklopcem.
  3. Na povrće staviti popržene goveđe obraze, zaliti crnim vinom, poklopiti i staviti peći na 180ْ stupnjeva dva i pol sata. Kada je meso pečeno, izvaditi ga iz posude i narezati ga na tanke trakice.
  4. Na prijanjajuću foliju staviti meso i čvrsto ga zarolati u roladu. Pustiti da se ohladi. Povrće iz posude izmiksati tako da nastane umak. Ako je pregusto po potrebi dodati malo povrtnog temeljca ili vode.
  5. Kad se meso ohladi odmotati ga iz folije i narezati na cca 5 cm široke kolute. Svaki kolut zasebno zamotati u janjeću maramicu. Meso posložiti u lim za pečenje i staviti peći na 180۫ cca 10 minuta.

Pripremite ukusni komad mesa na način restorana Baltazar

Izvor Baltazar Mladen Hutinec

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.