Recenzije 30. siječnja 2024.

Savršeno meke i ukusne - pronašli smo najbolje krafne u gradu...

Mlinar krafne
Mlinar krafne foto: PR

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Mlinarove krafne baš su onakve kakve prave krafne trebaju biti - nisu premasne, mekane su, savršenog okusa i punjenja te predstavljaju odličan omjer cijene i kvalitete. A od 29. siječnja do 13. veljače u Mlinaru je i posebna akcija krafni pa nema razloga da ih ne probaš...

Neki dan vidjela sam zanimljivu objavu na Instagramu – na fotografiji zamamna krafna, a ispod tekst: "Odlučila sam ove godine prvu krafnu pojesti tek 1. veljače, no što mogu kad je bila tako fina!". Još jedna ljubiteljica krafni je pokleknula pred slatkim iskušenjem! Sve mi je bilo jasno. Jer krafna je opravdan razlog zbog kojeg se krše novogodišnje odluke i da, nemoguće je stati na samo jednoj.

Teško je zamisliti dan bez krafni

U ovo karnevalsko vrijeme krafne kao da su nam obavezan zalogaj bez kojeg ne možemo zamisliti dan, a baš i nemamo mjeru… Priznat ću vam, i ja sam jedan od krafnoljubaca koji nemaju mjeru i koristimo svaku priliku da se domognemo nekog dobrog primjerka.

Mlinar krafne | Author: PR Mlinar krafne foto: PR

A ponuda je kod nas iz godine u godinu sve raznovrsnija. Od krafni od 'običnog' tijesta s industrijskim kvascem do sourdough krafni, a tek punjenja… Brojni domaći slastičari dali su si mašti na volju i izmislili genijalne nadjeve.

No pitam se, nismo li u svemu tome zaboravili onu 'najobičniju', slasnu krafnu s voćnim nadjevom kakve su pravile naše bake? Jer na kraju svega, kad probamo sve te okuse (i OK, većina njih nam se i svidi), najdraža nam je ta dobra stara krafna kakvu poznajemo iz djetinjstva.

Sjećam se tih divnih vremena, kad sam kod bake čekala da se ispeče prva tura. Bile su prazne, jer tako se to kod nas radilo, ali nije bilo zabranjeno razrezati ih i namazati pekmezom, eurokremom ili čime god ti srce želi. Naravno, domaći pekmez (bilo koji) bio je favorit cijele obitelji…

Mlinar krafne | Author: PR Mlinar krafne foto: PR

Najslađa akcija krafni

I tako već danima razmišljam o krafnama, otkuda krenuti, koje prve kušati… kad stiže genijalan prijedlog! "Znaš, Mlinar ti ima odličnu akciju krafni, koja traje od 29. siječnja do 13. veljače. Odi i probaj, meni su baš dobre!", rekli su mi. Naravno, nisam mogla dočekati taj ponedjeljak 29. 1. pa sam odmah pojurila do obližnjeg Mlinara i obnovila zalihu!

Jedva sam dočekala doći doma i u miru uživati… Već na prvi pogled bile su mi savršene! Lijep izgled, bez masnih tragova na pakiranju, obilno posute šećerom u prahu, sa savršenim bijelim prstenom u sredini!

Uzimam prvu krafnu u ruku… Savršeno je mekana, podatna. Zagrizem. Unutra je savršeno mekano rupičasto i jako ukusno tijesto. A tek voćno punjenje! Sočno, osvježavajuće i sasvim dovoljno slatko, ali ne i preslatko. I da, ima ga u obilju!

Krafne nisu premasne, i sve komponente su odlično usklađene. To je ono što i tražim od krafni – savršen okus, mekoća, da ne budu preslatke (naravno, ne smije im ni faliti šećera)!

Imate moju iskrenu preporuku za ove sjajne Mlinar krafne koje osim odličnog okusa nude i odličan omjer cijene i kvalitete. A ako ste slučajno zaboravili, u Mlinaru je i odlična akcija krafni... 😉

Mlinar krafne | Author: PR Mlinar krafne foto: PR