Recenzije 05. rujna 2019.

U Le Kolaču možete isprobati čak devet novih elegantnih slastica!

gastro postao gastro.24sata.hr
Požurili smo u Le Kolač jutro nakon što je najavljena jesenska ponuda slastica s potpisom Roberta Hromalića...

Pastry chef Robert Hromalić preuzeo je slastičarnicu Le Kolač u veljači ove godine, kreirao potpuno novi identitet i zaintrigirao duguljastim desertima u kutijicama s potpisom. Možda je ostao vizualno dosljedan, ali je početkom rujna ponudu u potpunosti izmijenio. Žalimo za Limunom, apsolutno najboljim kolačem iz „prve postave“, ali moramo priznati da je novim desertima opravdao reputaciju koju je zaslužio tijekom rada u pastry shopu Time. 

 

Možda vas zanima... Robert Hromalić ponosno predstavlja Le Kolač Špajza

 

U jesenskoj je ponudi Le Kolača čak devet deserata, uključujući novu verziju Lješnjaka po kojem je Hromalić prepoznatljiv. Na policama su izložene i pita od buče, vanilije i šljiva, kolač od kozjeg sira i maslinovog ulja, cheesecake od bijele breskve i badema, tart od limete i Absinthea te Ruby tart, Bajadera i Griotta, koji su proizašli iz suradnje s Krašom. 

Sam je popis sastojaka zanimljiviji i izazovniji od onog što je mladi pastry chef dosad nudio u svojoj slastičarnici pa smo požurili do Le Kolača čim smo vidjeli najavu na društvenim mrežama. U ranojutarnjem smo se bunilu prepustili intuiciji i odabrali četiri slastice – Lješnjak vol. 2, Tart od Chiavalon maslinovog ulja i kozjeg sira, Cheesecake od bijele breskve i badema te Griottu. 

Kad su se slegli dojmovi...

Očekivano, novi je Lješnjak bio jedina slastica oko koje smo se usuglasili. Osim što je vizualno najprivlačniji, opravdava cijenu od 28 kuna okusom i teksturom. Ovaj ugodno sladak desert sastoji se od pet komponenti – biskvita od kakaa i lješnjaka, ganachea od mliječne čokolade, paste od lješnjaka, čokoladne glazure i pečenog lješnjaka. 

 | Author: Le Kolač foto: Le Kolač Vrlo je ugodno iznenađenje bio i Cheesecake od bijele breskve i badema. Minimalistička prezentacija u skladu je sa suptilnim, dobro izbalansiranim komponentama. Na biskvit od badema položeni su kompot od bijele breskve, pahuljasta bavarska krema od sira i ammareta, bijela čokolada i bademi u mlijeku. 

 | Author: Le Kolač foto: Le Kolač Griotta je pravi odabir za sve koji se ne boje moćnog i zasitnog deserta, sastavljenog od sočnog čokoladnog biskvita, griotte višnje i čokoladnog mousseea. Ukrašena je amarena višnjom i komadićima čokolade, a od okusa manje nismo ni očekivali. 

 | Author: Le Kolač foto: Le Kolač

Tart od Chiavalon maslinovog ulja i kozjeg sira slojevit je i upečatljiv, ali iznenađujuće blag i lagan. Zbog zelene glazure i popisa sastojaka tim je bio skeptičan, ali u ovom se slučaju estetika ne poklapa s okusom. Nakon što se početno nepovjerenje pokazalo neopravdanim, složili smo se kako bismo ovaj kolač bez problema mogli jesti za doručak (kao što ovog puta i jesmo). 

 | Author: Le Kolač foto: Le Kolač Da zaključimo, nova je ponuda raznolika i svakako najkreativnija dosad. Ako se zaželiš slatkog, svrati u Le Kolač na Petretićevom trgu ili naruči putem aplikacije Wolt. Svih će te devet kolača čekati i na Zagreb Burger Festivalu koji počinje 12. rujna. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.