Špajza 1559 prikaza 11. veljače 2019.

Robert Hromalić ponosno predstavlja Le Kolač

Facebook
Neko vrijeme od njega nije bilo ni traga ni glasa, ali vrhunski mladi slastičar sad konačno progovara o svom novom projektu!

Prilično ste tajnoviti kad je u pitanju koncept nove slastičarnice. Vidjeli smo samo da ste ostali vjerni zlatnoj boji te da nas očekuju voćni višeslojni voćni deserti. Što nam još možete otkriti?


Radi se o boutique slastičarnici koja se nalazi u mirnoj ulici iza Petrove crkve u Zagrebu. Osim vrhunskih sastojaka i nekih novih okusa koje koristimo u individualnim kolačima iz ponude, posebnu pažnju usmjerili smo na to da svaki proizvod bude individualno osmišljen, dizajniran i povezan u konceptualno ujednačenu cjelinu koja će se vremenom nadograđivati.

 

 | Author: Robert Hromalić Robert Hromalić


Kako to da ste odlučili preuzeti već postojeći brend Le Kolač?

Slastičarnica se nalazi na mjestu istoimene slastičarnice koja je postojala zadnjih devet godina i zbog cijele priče koja stoji iza toga nisam htio primijeniti ime. Iako je ime ostalo nepromijenjeno, koncept i identitet su u potpunosti promijenjeni.

 

Kada je službeno otvaranje i koja su vaša početna očekivanja?

Le Kolač svoja vrata otvara u četvrtak 14. veljače na adresi Petretićev trg 3, a radit će od ponedjeljka do subote od 10 do 20 sati. Nadam se da će sve ići po planu i da će posao biti uspješan.

 

 | Author: Robert Hromalić Robert Hromalić

 

Inspiraciju u ovom trenutku očito pronalazite u voću, baš poput Cedrica Groleta. Koliko je vaše vrijeme u Le Meuriceu utjecalo na koncept Le Kolača?

Uz tri voćna kolača (Ruby s malinom, Limun i Pitu od jabuka) u ponudi imamo i tri nešto klasičnija (Čokolada, Lješnjak i Cheesecake) tako da ne bih rekao da inspiraciju pronalazim isključivo u voću. Ideja početne ponude kolača bila je obuhvatiti što više okusa dobro prihvaćenih u našim krajevima. Le Meurice je bio jedinstveno iskustvo koje me između ostalog dodatno izgradilo kao slastičara te je svakako imalo utjecaj na ono čime se danas bavim.

Hoćemo li i ovdje moći isprobati neke od vaših signature slastica, poput Gibanice ili Lješnjaka?

U ponudi će nalaziti 6 u potpunosti novih, individualnih kolača - Lješnjak, Čokolada, Cheesecake, Limun, Pita od jabuka i jedan kojeg bismo posebno istaknuli, a to je Ruby. Radi se o prirodno crveno-ljubičastoj vrsti čokolade koja ne sadrži umjetna bojila i arome. Osvježavajuća je, ima laganu, kremastu teksturu te voćni okus s kiselkastim notama. 2018. godine proglašena je inovacijom godine, a na našem tržištu još je poprilično nepoznata i zanimljiva. Osim kolača, u ponudi se nalaze i četiri torte - Čokolada, Lješnjak, Limun i Cheesecake, ali po dogovoru radimo i torte po narudžbi.

 

 | Author: Robert Hromalić Robert Hromalić

 

Deserti će se svakako mijenjati sezonski, ovisno o dostupnosti namirnica, a povremeno će u ponudi biti i tematski te personalizirani proizvodi. Cilj nam je, uz korištenje vrhunskih i najkvalitetnijih namirnica, surađivati s manjim OPG-ovima iz Hrvatske i isticati lokalne okuse. Uskoro krećemo i s jedinstvenim modelom slastica za vjenčanja, a o svemu ćete više moći saznati na našoj web stranici, s webshop prodajom, koja je u izradi, ali i društvenim mrežama (Instagram, Facebook).

U Timeu ste imali veliku, dobro opremljenu kuhinju i tim. Je li situacija drukčija u Le Kolaču i koliko ste slastičara okupili?

Osim mene, u timu se nalazi dizajnerica Paula Šantić, ekonomist Krešimir Ivanagić te chefovi Vesna Vlahović i Martin Mijatović. U cijelu priču uključen je i velik broj suradnika i prijatelja.

 

 | Author: Robert Hromalić Robert Hromalić

 

Zadnji put kad smo pričali s vama rekli ste da vam je želja da ljudi slastice ponesu sa sobom i uživaju u njima na nekoj lijepoj lokaciji u gradu, baš kao što ste vi u Parizu. Hrvatski je mentalitet nešto drukčiji pa su gosti bili nezadovoljni terasom u Timeu. Hoćete li sličnu kulturu jedenja pokušati progurati i ovdje?

Za početak ćemo u ponudi imati kolače i Kimbo kavu za van, ali na proljeće otvaramo vrtnu terasu ispred slastičarnice gdje će gosti moći uživati u opuštenoj atmosferi i proširenoj ponudi kolača, ali i drugih proizvoda.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.