Recenzije 17. ožujka 2025.

Wok by Matija u Slavonskom Brodu: hit je wok u lepinji!

wok by matija
Matija Nikolić
foto: Nikola Zoko
Slastan Wok by Matija chefa Matije Nikolića Zagrepčani obožavaju, a odnedavno u njemu mogu uživati i stanovnici Slavonskog Broda. Među prvima smo ga posjetili, evo što smo kušali

Wok by Matija već je godinama jedan od najslasnijih brendova u Zagrebu, svi znaju koliko slasnih kombinacija okusa postoji, ali i podatak da vlasnik i pokretač ovog brenda Matija Nikolić, poznat javnosti i kao sudionik prvog MasterChefa prije 14 godina, u Zagrebu ima i vlastitu proizvodnju nudli za wok te slasnih umaka koji njegov wok čine još slasnijim.

Vlasnik brenda Wok by Matija, kuhar i gastro kreativac Matija Nikolić, uz zagrebačke adrese ovih je dana predstavio i prvu slavonsku adresu na kojoj se može uživati u njegovim sjajnim wokovima. Franšiza Wok by Matija nalazi se u centru Slavonskog Broda, u Ulici Petra Krešimira IV., a otvorio ju je poznati ugostitelj iz Slavonskog Broda Ivan Lovaković, i od trenutka tihog otvorenja do danas privlači veliki broj ljubitelja sočnih nudli.

wok by matija | Author: Nikola Zoko Otvorenje Wok by Matija u Slavonskom Brodu - Matija Nikolić i Ivan Lovaković foto: Nikola Zoko wok by matija | Author: Nikola Zoko Otvorenje Wok by Matija u Slavonskom Brodu - Matija Nikolić i Ivan Lovaković foto: Nikola Zoko

Osječki glumci obožavaju wok

A nakon mjesec dana uspješnog rada, upriličeno je i otvorenje lokala, a na otvorenju prve Wok by Matija franšize bili su glumci HNK Osijek Ivana Soldo Čabraja, Antonija Mrkonjić, Miroslav Čabraja i Mirko Ilibašić koji su, zajedno sa slavonskom food blogericom Melitom Matičević Vukasović, autoricom bloga Kuhaš Melita, isprobavali različite slasne kombinacije nudli, mesa, umaka i povrća.

"Gastronomijom se u Slavonskom brodu bavim godinama i uz ponudu kebaba želio sam Brođanima ponuditi nešto potpuno novo. Kao veliki ljubitelj woka, a posebno onoga koji je za Zagrepčane kreirao Matija, želio sam, a i ostvario, suradnju s njim... Puno je Brođana koji vole wok a kako bi se sve pojelo do zadnjeg rezanca kreirali smo malu i veliku porciju", rekao je Ivan Lovaković, prvi franšizer brenda Wok by Matija dodajući kako uz wok Slavonci jako vole i spring rolice i gyoze.

wok by matija | Author: Nikola Zoko Otvorenje Wok by Matija u Slavonskom Brodu - Matija Nikolić i Ivan Lovaković te osječki glumci Ivana Soldo Čabraja, Antonija Mrkonjić, Miroslav Čabraja i Mirko Ilibašić foto: Nikola Zoko

wok by matija | Author: Nikola Zoko Otvorenje Wok by Matija u Slavonskom Brodu foto: Nikola Zoko wok by matija | Author: Nikola Zoko Otvorenje Wok by Matija u Slavonskom Brodu foto: Nikola Zoko

Hit je wok poslužen u lepinji

Meni je prilagođen svima - onima koji biraju bazno meso, povrće, ali onima i koji wok žele jesti na drugačiji način. Više od 10 različitih umaka, više vrsta mesa (piletina, svinjetina, govedina, pačetina te kombinacija 3 vrste mesa), vege wok, wok s tofuom, wok s gljivama, wok s plodovima mora (hobotnica, lignje, kozice, kombinacija sva 3 sastojka)... nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

A ako se netko pita zašto bi jeo wok, kad može pojesti slasne ćevape, Matija i tu ima rješenje. U ponudi slavonske franšize Wok by Matija nalazi se i slasni wok ubačen u lepinju (umjesto da se posluži s nudlama ili rižom) što je apsolutni hit. U to sam se i sama uvjerila budući da je nekoliko osoba tijekom otvorenja došlo naručiti upravo ovu slasnu fuziju Azija i Balkana. 

"Baza slavonskog i zagrebačkog woka je ista. Sve nudle se proizvode u našem zagrebačkom pogonu, te se s našim, posebno kreiranim umacima dostavljaju u Slavonski Brod. Potičemo i lokalnu proizvodnju te je povrće i meso iz lokalnog uzgoja", dodao je Matija Nikolić.

wok by matija | Author: Nikola Zoko Veliki hit je wok u lepinji foto: Nikola Zoko wok by matija | Author: Nikola Zoko Otvorenje Wok by Matija u Slavonskom Brodu foto: Nikola Zoko wok by matija | Author: Nikola Zoko Otvorenje Wok by Matija u Slavonskom Brodu foto: Nikola Zoko

Odlične gyoze, savršen szechuan wok s junetinom

Prilikom posjete novotvorenom lokalu Wok by Matija u Slavonskom Brodu (za finu hranu nikad se ne pita koliko je daleko, odnosno dug put 😉) kušala sam prvo predjela. U ponudi su odlične spring rolice, hrskave izvana i sočne iznutra, punjene povrćem i poslužene sa slatko-ljutim umakom. U porciji koja stoji 4.60 eura nalazi se 7 rolica. 

Tu su i pileći nuggetsi - 8 komada za 3.5 eura, kao i jako hrskave i ne premasne panirane kozice sa slatko-ljutim umakom (6 komada, 9 eura), no moji favoriti definitivno su Matijine pržene gyoze sa 3 različita punjenja (svinjetina, piletina i povrće) - mesne stoje 6.80 eura, a povrtne 4.50 eura.

wok by matija | Author: Nikola Zoko Otvorenje Wok by Matija u Slavonskom Brodu - blogerica Melita Matičević Vukasović, autorica bloga Kuhaš Melita, sa suprugom foto: Nikola Zoko

Za glavno jelo odabrala sam slastan, ne previše ljut i jako sočan i pun povrća szechuan wok s junetinom (mala porcija stoji 6.80 eura, a velika 8.80 eura), pa na žalost nije ostalo mjesta za popularni wok u lepinji (szechuan pileća lepinja 7.60 eura te curry pileća lepinja, teriyaki pileća lepinja i Balkan pileća lepinja po 6.80 eura).

Da ne duljim (i ne nabrajam sve kombinacije wokova, umaka, mesa, i povrća), jer i u Brodu i u Zagrebu može se kušati wok u puno, puno različitih slasnih kombinacija, za kraj zaključujem: ovdje stvarno vrijedi pravilo da će svatko pronaći wok po svome ukusu, kao i to da kod Matije postoji wok za svačiji budžet.

wok by matija | Author: Nikola Zoko Otvorenje Wok by Matija u Slavonskom Brodu - Matija Nikolić foto: Nikola Zoko

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.