Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina u umaku od mljevenog mesa i rajčice

gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji sira tjesteninu mogu posuti naribanim parmezanom i kratko zapeći u pećnici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1005

Potrebno vam je

  • 500 g mljeveno meso
  • 100 g panceta
  • 3 kom mladi luk
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom krumpir, zreli
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 3 dl goveđi temeljac
  • 2.50 dl pasirana rajčica (passata)
  • 1 dl crno vino
  • 0.50 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 mala žlica slatka paprika
  • 1 list lovorov list
  • 3 list kadulja
  • 1 mala žlica kukuruzni škrob
  • 1 mala žlica kukuruzno brašno ili krupica

Priprema

  1. Prokuhajte pa sitno naribajte mrkvu i krumpir. Mladi luk, luk i pancetu nasjeckajte pa propržite i začinite.
  2. Umiješajte meso, mrkvu i krumpir te pržite dok meso ne dobije lijepu boju. Umiješajte pire od rajčice i neka provrije.
  3. Ulijte vrhnje i goveđi temeljac te pustite neka lagano kuha. Dodajte lovor i kadulju pa pirjajte pola sata.
  4. Razmutite kukuruzni škrob i kukuruzno brašno u vinu i umiješajte u umak.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.