gastro postao
Ljubitelji sira tjesteninu mogu posuti naribanim parmezanom i kratko zapeći u pećnici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1005
Potrebno vam je
- 500 g mljeveno meso
- 100 g panceta
- 3 kom mladi luk
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom krumpir, zreli
- 1 kom mrkva, crvena
- 3 dl goveđi temeljac
- 2.50 dl pasirana rajčica (passata)
- 1 dl crno vino
- 0.50 dl vrhnje za kuhanje
- 1 mala žlica slatka paprika
- 1 list lovorov list
- 3 list kadulja
- 1 mala žlica kukuruzni škrob
- 1 mala žlica kukuruzno brašno ili krupica
Priprema
- Prokuhajte pa sitno naribajte mrkvu i krumpir. Mladi luk, luk i pancetu nasjeckajte pa propržite i začinite.
- Umiješajte meso, mrkvu i krumpir te pržite dok meso ne dobije lijepu boju. Umiješajte pire od rajčice i neka provrije.
- Ulijte vrhnje i goveđi temeljac te pustite neka lagano kuha. Dodajte lovor i kadulju pa pirjajte pola sata.
- Razmutite kukuruzni škrob i kukuruzno brašno u vinu i umiješajte u umak.
Izvor Skuhatćute