Recepti 13. listopada 2014.

Aromatični quiche

Aromatični quiche
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Upotrebljavate li umjesto konzerviranih gljiva svježe gljive poput lisičarki ili šampinjona, dobro ih operite, narežite na listiće i kratko propirjajte na malo maslaca. Umiješajte, prema želji, i nasjeckani češanj češnjaka. Gljivama možete dodati i ostatke pečene piletine.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 832

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 150 g gljive miješane, razne
  • 1 vezica peršin, list
  • 1 mala žlica bosiljak, vezica
  • 1 mala žlica ružmarin
  • 150 g gouda punomasni
  • 4 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • 4 kom jaje kokošje
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Odmrznite tijesto, razvaljajte ga i njime obložite dva kalupa za quiche. Premažite kalup maslacem. Izbodite ga vilicom i pecite desetak minuta na 180°C.
  2. Nasjeckajte gljive i ocijedite od vode. Operite i usitnite nožem peršin, bosiljak i ružmarin te naribajte sir. Kiselo vrhnje pomiješajte s jajima, dodajte usitnjene začine i sir te začinite solju, paprom i naribanim muškatnim oraščićem.
  3. Polupečeno tijesto izvadite iz pećnice, posložite po njemu narezane gljive i prelijte nadjevom od jaja, sira i vrhnja. Vratite u pećnicu i pecite još pola sata na istoj temperaturi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.