gastro postao
Okusi Azije u juhi s junetinom i kineskim rezancima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 440
Potrebno vam je
- 700 g junetina
- ulje suncokretovo
- 2 kom paprika, žuta (mesnata)
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom repa, bijela
- 4 režanj češnjak
- 1 l goveđi temeljac
- 25 ml vinski ocat
- sol
- list bosiljka
- čili umak
- paprika u prahu
- 1 šaka kineski rezanci
Priprema
- Nasjeckajte povrće na tanke trakice, a repu na kockice. Isto učinite i s mesom.
- Ugrijte wok ili veliku tavu na jakoj vatri pa ulijte nekoliko žlica ulja.
- Prepržite meso. Kad dobije boju, dodajte povrće i češnjak. Pržite nekoliko minuta pa začinite solju i paprikom u prahu. Dodajte temeljac i pustite da zavrije te kuhajte 45 minuta. Ulijte ocat i začinite ako je potrebno.
- Prelijte juhu preko kineskih rezanaca pa ukrasite bosiljkom, paprikom i dodajte malo čilija.
Izvor Skuhatćute