gastro postao
Meso s roštilja ukusno je i samo za sebe, a još je ukusnije kad se roštilja zajedno sa sočnim povrćem. Ove će kobasice s roštilja luk i paprika učiniti još slasnijima – provjeri već ovog vikenda!
Aluminijska je folija zgodan izum, a često nam dobro dođe i u kuhinji. Za ovaj ćeš recept ipak uživati na svježem zraku, jer na roštilju pečemo kobasice i sljubljujemo ih u foliji s paprikama i lukom!
Kažu da su najbolje stvari najjednostavnije, a tako je i s ovim sočnim jelom. Sve što ti treba su kobasice, luk i paprika, sve umotano u aluminijsku foliju - na taj način okusi će se bolje prožeti, kobasice i povrće zadržat će svoju prirodnu sočnost, a bit će i jednostavnije za pečenje, kao i kasnije za čišćenje...
Kobasice u foliji s paprikom i lukom
Sastojci:
- 8 kobasica za roštilj
- 4 velike paprike, narezane na kriške
- 2 velike glavice luka, narezane
- 4 žličice maslinovog ulja
- soli i papra po želji
- ¼ šalice listova svježeg peršina
Postupak:
- Pripremi 4 lista aluminijske folije za kuhanje i stavi ih sa strane. Zagrij roštilj na najjače i peci kobasice dok ne dobiju lijepu boju, otprilike 3 minute sa svake strane.
- Rasporedi listove folije i na svaki stavi jednaku količinu luka i paprike. Prelij s po 1 žlicom maslinovog ulja, zatim začini solju i paprom prema ukusu
- Na svaki list folije, papriku i luk stavi kobasicu. Podigni krajeve folije tako da od svakog komada folije dobiješ zamotuljak i zatvori ih na gornjem dijelu.
- Zamotuljke stavi na rešetku roštilja i peci dok paprika i luk ne omekšaju, a kobasica bude u potpunosti pečena, 13 do 15 minuta.
- Ukrasi narezanim svježim listićima peršina i posluži.