Recepti Umak 10. kolovoza 2025.

Ne možemo zamisliti roštilj bez ova 3 slasna umaka

Umak
5 MIN
0 MIN
15
JEDNOSTAVNO
umaci za roštilj
3 genijalna umaka uz meso s roštilja: BBQ umak, bijeli Alabama umak i umak od jogurta
foto: Shameel Mukkath/Pexels; CDKitchen, Beyond The Bayou/Pinterest
Uz ove umake tvoj roštilj će biti sve, samo ne dosadan! Donosimo recepte za bijeli Alabama umak, klasičan BBQ umak i aromatični umak od jogurta

Savršeni umak (Ili umake) za sočno meso s roštilja ponekad je teško pronaći. Kako bismo ti olakšali potragu, pripremili smo recepte za 3 ukusna, brza i jednostavna domaća umaka: bijeli Alabama umak, klasičan BBQ umak i aromatični umak od jogurta.

Dobra je vijest i da sva 3 umaka možeš pripremiti unaprijed, staviti ih u posudice i držati u hladnjaku do roštilja.

Roštilj Možda vas zanima... Prihvatite izazov i osvojite grill dan za svoju ekipu! Najave

bijeli alabama umak | Author: Beyond The Bayou/Pinterest Bijeli Alabama umak foto: Beyond The Bayou/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Bijeli Alabama umak
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
15
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Majoneza 230 ml
  • Jabučni ocat 60 ml
  • Senf 1 žlica
  • Hren 2 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
  • Češnjak u prahu 0,25 žličica
  • Mljevena paprika - slatka 0,25 žličica
Postupak
  1. U zdjeli izmiješaj majonezu s jabučnim octom, hrenom i senfom. Umiješaj sol, papar, češnjak u prahu i mljevenu crvenu papriku.


  2. Prije posluživanja, umak dobro ohladi.


BBQ umak | Author: CDKitchen/Pinterest BBQ umak foto: CDKitchen/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Klasični BBQ umak
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kečap 500 g
  • Jabučni ocat 120 ml
  • Smeđi šećer 50 g
  • Med 2 žlica
  • Sok od limuna 1 žlica
  • Mljevena paprika - slatka 1 žličica
  • Ljuti umak 0,25 žličica
  • Sol
  • Papar
Postupak
  1. U zdjelu dodaj sve sastojke, dobro ih pomiješaj i zagrij do vrenja.


  2. Nastavi kuhati na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, oko 10 minuta.


  3. Umak ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim prebaci u hladnjak.


Ovaj umak možeš čuvati u hladnjaku u zatvorenoj posudi do tjedan dana.

 | Author: Shameel Mukkath/Pexels Umak od jogurta foto: Shameel Mukkath/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Umak od jogurta
4 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Jogurt 200 g
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Sok od limuna 2 žlica
  • Limunova korica 1 kom
  • Sol 0,50 žličica
  • Papar 0,50 žličica
  • Kopar - svježi 1 žličica
  • Listići svježe mente
Postupak
  1. Jogurt pomiješaj s maslinovim uljem, sokom i koricom limuna, soli i paprom.


  2. Dodaj nasjeckani svježi kopar i nasjeckane listove metvice.


  3. Prije posluživanja, umak dobro ohladi.


Ovi umaci ne bi bili toliko slasni bez sočnog i finog mesa...

Mala škola pripreme steaka Možda vas zanima... Mala škola pripreme steaka i recept za rustikalni ramstek Recepti Losos s grila Možda vas zanima... Losos, tuna i bakalar na grilu - najslasniji izazov Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.